Belediyede "Mobil Personel" Dönemi - Son Dakika
Yerel

Belediyede "Mobil Personel" Dönemi

Yalova Belediyesinde "Zamandan ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetimi Sistemi (ZAMBAK)" uygulanmaya başladı.

03.01.2012 18:01

Yalova Belediyesinde "Zamandan ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetimi Sistemi (ZAMBAK)" uygulanmaya başladı.

Yalova Belediyesinde ZAMBAK sistemi, düzenlenen törenle uygulamaya girdi. Belediye personeline ister evinden isterse bir kafeden çalışma imkanı sağlayacak olan yeni kamu sistemi için 10 personele, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal tarafından dizüstü bilgisayarları teslim edildi.

Yalova Belediye Meclisinde konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Koçal, daha sonra belediye bahçesinde, AK Parti Meclis Grup Başkanı Kasım Avar, CHP Grup Başkanı Kadir Ofluoğlu ve DP Grup Başkanı Cemil Aydın ile birlikte personele dizüstü bilgisayarlarını teslim etti.

Koçal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, memurların, evden ya da bir başka mekandan çalışmasına imkan verecek sistemin iş verimini artıracağını söyledi. Koçal, "Bugün sembolik olarak personele donanımlarını, dizüstü bilgisayarlarını vereceğiz. Bugünden itibaren arkadaşlarımız mekandan bağımsız olarak çalışmaya başlamış olacak. Evlerinden de çalışabilirler, başka yerden de" dedi.

-"Keyif yapmayacaklar"-

Belediye personelinin iş veriminin bu şekilde artacağını ifade eden Koçal, şöyle konuştu:

"Belediye personeli evlerine gidecek, rahat oturup, keyif yapacaklar gibi algı var. Kesinlikle doğru değil. Tam aksine bu sistemle personel otomasyona bağlanıyor demek. Otomasyona bağlanan personelin gün içerisinde ürettiği tüm hizmet biliniyor demek. Tam disiplin, tam kontrol, sistematik bir kontrol ortaya çıkıyor. Kağıtsız-kalemsiz, zaman ve mekandan bağımsız sistem bugün 10 arkadaşımızla, verdiğimiz donanımlarla başlamış olacak. Bu sistemin ne Türkiye'de ne de Avrupa'da bir örneği var."

Yeni sistemde ilk çalışacak 10 personelden biri olan İmar ve Şehircilik İşleri Müdürlüğünde görevli Jeoloji Mühendisi Esra Fitoz, zaman içerisinde sistemin daha verimli hale geleceğini söyledi. Fitoz, şöyle dedi:

"Bu sistem içerisinde çalışabilecek miyiz- Bunu aslında zaman içerisinde göreceğiz. Bütün verilerin dijital ortamda toplanmış olması bizim verilere daha kolay ulaşmamızı sağlayacaktır. Muhakkak başlangıçta aksaklıklar olacaktır. Zaman içerisinde aksaklıklar çözüldükten sonra işleyişin daha da kolaylaşacağına inanıyorum."

Ev yerine dışarıda çalışmayı tercih edeceğini ifade eden Fitoz, "Genel olarak evde çalışmayı tercih etmem. Dışarıda çalışmayı tercih ederim. Dışarıda sosyalleşeceğimi ve daha iyi olacağımı düşünüyorum" dedi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde Harita Mühendisi olarak görev yapan Arzu Yele ise iş veriminin artacağını ifade ederek, "Yeni sistemin iş verimini artıracağını düşünüyorum. Her yerde çalışabiliyor olmak bence çok olumlu" diye konuştu.

- YALOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediyede 'Mobil Personel' Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement