"Ben de Yüzmek İstiyorum" - Son Dakika
Yerel

"Ben de Yüzmek İstiyorum"

"Ben de Yüzmek İstiyorum"

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından her yaz düzenlenen 'Ben de Yüzmek İstiyorum' kampanyasına bu yıl da çocuklar büyük ilgi gösteriyor.

23.06.2014 13:52

Yenişehir Belediyesi'nin sosyal tesislerinde startı verilen kampanyaya Yenişehir Belediye Eşbaşkanları Selim Kurbanoğlu, Ülkü Baytaş, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Nazlıer Koyuncu, Mustafa Polat, Şefik Türk ve çok sayıda çocuk katıldı.

Okulların tatile girmesinin ardından tatil imkânı bulamayan çocuklara yönelik düzenlenen kampanya hakkında bilgi veren Yenişehir Belediye Eş Başkanı Selim Kurbanoğlu, sosyal aktivitelerle çocukları bir araya getirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, kampanya süresinin 2 ay olacağını söyledi.

Kurbanoğlu, farklı mahallelerde yaşayan çocukların bu kampanya sayesinde bir araya geldiğini sözlerine ekleyerek, "Bildiğiniz gibi yaz aylarında Dicle nehrinde sık sık boğulmalar yaşanıyor. Bir şekilde bu gibi durumların önüne geçmek istiyoruz. Diyarbakır'ın kavurucu sıcakları başladı. Geleceğimizin teminatı olan çiçeklerimizi çocuklarımızı suyla buluşturuyoruz. Temel hedefimiz gerçekten tatil imkanı olmayan deyim yerindeyse suyla tanışmayan yaklaşık 1000-1500 civarında çocuğumuzu suyla buluşturacağız. Bugünkü etkinliğimizde Ben u Sen mahallemizdeki çocuklarımız var. Bu tür kampanyalarımızda aynı zamanda çocukların bir arada paylaşmayı, dayanışmayı öğrenmeleri için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz" dedi.

Etkinliğe katılan çocuklardan Güneş Özaydın"Okullar kapandı. Bizler de tatil yapmak istiyorduk. Böyle bir havuz ve böyle bir etkinliği yaparak bizleri bir nebzede olsa bu kavurucu yaz sıcaklarında serinletikleri için Eşbaşkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Kampanya boyunca çocukların güven içerisinde yüzmelerini sağlamak amacıyla eğitmenlerin titiz davrandığı yüzme kampanyasında yüzmeye gelen tüm çocukların kollarına batmalarını engelleyen şişme kolluklar takıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Ben de Yüzmek İstiyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement