Bergama'da Öğrencilere Unesco Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Bergama'da Öğrencilere Unesco Eğitimi

Bergama\'da Öğrencilere Unesco Eğitimi

Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü, ilçe genelindeki tüm ilk, orta ve lise seviyesindeki okullarda kültürel varlıkların korunması, kültürel bilincin geliştirilmesi, Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası Adaylık Süreci ve Türkiye'deki UNESCO Dünya Mirası...

19.04.2013 11:59

Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü, ilçe genelindeki tüm ilk, orta ve lise seviyesindeki okullarda kültürel varlıkların korunması, kültürel bilincin geliştirilmesi, Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası Adaylık Süreci ve Türkiye'deki UNESCO Dünya Mirası Alanları hakkında bilgilendirici eğitimler düzenliyor. 15 Nisan'da başlayan eğitimler 15 Mayıs'a kadar devam edecek.

Bergama Belediyesi UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi tarafından verilen eğitimlerde, tanıtıcı afişler, broşürler ve haritalar kullanılıyor.

Eğitimlerde farklı yaş guruplarından onlarca öğrenciye, UNESCO, Dünya Miras Listesi, Türkiye'deki Dünya Miras Alanları ve Dünya Mirası olma yolundaki Bergama'nın sahip olduğu evrensel değerler anlatılıyor.

Bergama içindeki okullara yönelik devam eden eğitimlerin yanı sıra, diğer yandan da köy okullarından öğrenciler Bergama Belediyesi'nin ev sahipliğinde kenti gezerek, kapsamlı bir şehir turuna çıkıyor.

Her perşembe farklı köylerden gelen ve Bergama'da konuk edilen çocuklar, tarihi ören yerleri Akropol, Asklepion, Kızıl Avlu ve Bergama Müzesi'ni gezerek keyifli bir gün geçiriyorlar. Her iki etkinlik kapsamında da eğitim verilen öğrencilere Bergama Belediyesi tarafından hazırlanan yaka rozeti, kitap ayracı ve bilgilendirici broşürler hediye ediliyor. Yaşadıkları kent hakkında bilgilenen çocuklar merak ettikleri sorulara da cevap buluyor.

Etkinlik hakkında bilgi veren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç,UNESCO Dünya Miras Adayı Bergama'da yaşayan herkesin bu konudaki bilincinin artması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Tüm insanlığın kültür mirası Bergama UNESCO' nun aday listesinde yer alıyor. İnanıyorum ki bu adaylık kesin listede yer almamızla taçlanacak. Ancak, bu süreçte özellikle bu kentte yaşayan herkesin konuyla ilgili farkındalığının ve bilincinin artırılmasına yönelik gerçekleştirilecek eğitim çalışmaları oldukça önemli. Bizler bu eğitimlere okullarımızdaki öğrencilerimizden başladık.

15 Mayıs tarihine kadar sürecek eğitimlerde birim görevlileri arkadaşlarımız ilçedeki okulları gezip öğrencilerimize UNESCO ve adaylık konularından eğitim verecekler"

Tarihi Bergama'nın tüm güzelliklerini köylerde yaşayan çocukların da görmesinin ve yaşadıkları kenti daha yakından tanımalarının önemli olduğunu sözlerine ekleyen Gönenç,diğer köylerden öğrencilerin de aynı heyecan ve sevinci yaşaması için gezilerin devam edeceğini belirtti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bergama'da Öğrencilere Unesco Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement