Beyoğlu Belediyesinden karla mücadelede yoğun çalışma - Son Dakika
Yerel

Beyoğlu Belediyesinden karla mücadelede yoğun çalışma

Beyoğlu Belediyesinden karla mücadelede yoğun çalışma

Beyoğlu Belediyesi, kentte etkili olan kar yağışına karşı hummalı bir çalışma başlattı.

11.03.2022 19:32  Güncelleme: 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Belediyesi, kentte etkili olan kar yağışına karşı hummalı bir çalışma başlattı. 450 personel ve 45 araçla sahaya inen ekipler, aralıksız devam eden tuzlama ve küreme çalışmalarıyla ilçede yaşanılabilecek herhangi bir olumsuzluğun önüne geçiyor.

İstanbul'da etkili olan kar yağışıyla birlikte kent beyaza büründü. İstanbul'un en yoğun ilçelerinden olan Beyoğlu'nda vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için hummalı bir çalışma yürüten Beyoğlu Belediyesi, tüm birim ve ekipleri ile sahaya indi. Gece gündüz demeden tuzlama ve kürüme çalışmalarına aralıksız devam eden belediye ekipleri, Beyoğlu'nun 45 mahallesinde başta ana arterler olmak üzere tüm cadde ve sokaklarda başarılı bir çalışma yürütüyor. Çalışmalarda üst geçitler, otobüs, metrobüs, tramvay ve metro gibi toplu taşıma duraklarında da temizlenerek ilçede herhangi bir olumsuz durumun yaşanması önleniyor. Ekiplerle birlikte sahaya inen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da yapılan çalışmaları bizzat koordine ediyor.

450 personel 45 araçla sahada

Beyoğlu Belediyesi tarafından yürütülen karla mücadele çalışmalarında 450 personel görevlendirildi. Gece gündüz aralıksız devam eden çalışmalarda 45 araç ile toplamda 120 ton tuz ve 100 ton solüsyon stoku kullanılıyor. Tüm bu çalışmaların yanı sıra karla mücadele çalışmalarında 7/24 hizmet veren 444 0 160 numaralı destek hattı üzerinden gelen yardım taleplerine de ekipler kısa sürede müdahale ediyor.

Sokakta kalan evsizler Bilim Beyoğlu'na ve kütüphanelere yerleştiriliyor

Belediye ekipleri soğuk havada sokakta kalan vatandaşlara da yardım elini uzatıyor. Tespit edilen vatandaşlar Beyoğlu Belediyesine ait Bilim Beyoğlu'na ve ilçenin dört bir yanında faaliyet gösteren kütüphanelere yerleştiriliyor. Ekipler misafir ettiği vatandaşlara sıcak yemek ve çay ikramında da bulunuyor. Ekipler ayrıca otobüs, minibüs, metro ve metrobüs duraklarında toplu taşıma araçlarını bekleyen vatandaşlara da sıcak çorba ikram ediyor.

Sokak hayvanları da ihmal edilmiyor

Beyoğlu Belediyesi ekipleri ilçe genelinde kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının imdadına da yetişti. Beyoğlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Beyoğlu bölgesinde yiyecek bulmakta zorlanan kedi evlerine mama takviyesi yaparken, park, bahçelere kedi, köpek ve kuşların yemesi için düzenli olarak yem ve su bırakıyor. Hasta ve yaralı sokak hayvanları da barınaklara yerleştirilerek bakımları yapılıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyoğlu Belediyesinden karla mücadelede yoğun çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement