Beyşehir'de Seracı ve Arıcılara Proje Desteği - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de Seracı ve Arıcılara Proje Desteği

Beyşehir\'de Seracı ve Arıcılara Proje Desteği

Konya’nın Beyşehir ilçesinde arıcılık ve seracılık yapacak üretici ve yetiştiricilere istifade edecekleri projeler çerçevesinde eğitim verildi.

15.11.2016 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir ilçesinde arıcılık ve seracılık yapacak üretici ve yetiştiricilere istifade edecekleri projeler çerçevesinde eğitim verildi.

Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün, teknik destek kapsamında Beyşehir Ziraat Odası ve Bal Üreticileri Birliği ile birlikte müşterek olarak hazırlayarak başvurusunu yaptığı "mutlu arılar, mutlu arıcılar" ile "kaliteli gıda serada" isimli projeler Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından kabul edildi. "Kaliteli gıda serada" projesi kapsamında ilçeye bağlı Avdancık, Karadiken, Göçü ve merkez mahallelerde 120 üreticiye, Gökçimen, Sadıkhacı, Üçpınar, Akçabelen ve merkez mahallelerde ise 150 arı yetiştiricisine "mutlu arılar, mutlu arıcılar" isimli projeler çerçevesinde eğitimleri verildi. Eğitim çalışmalarının son bulmasının ardından Beyşehir Ziraat Odası Başkanlığı'nda yapılan törende, seracı üreticiler ile arı yetiştiricilerine katılım belgeleri programa katılan ilgililer tarafından verildi. Törende konuşan Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, projelerin ayrıntılarına değinirken, eğitimlere katılan çiftçilerin bundan böyle daha bilinçli seracılık ve arıcılık yapacağını belirterek, yöreye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Törene, Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, Başkan Yardımcısı Memiş Çelik, Bal Üreticileri Birliği Başkanı Salih Kırtıl, projeden yararlanan seracı ve arıcılar katıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de Seracı ve Arıcılara Proje Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement