Bilecik'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Bilecik'ten Kısa Kısa

Bilecik\'ten Kısa Kısa

Osmaneli, Gölpazarı ve Pazaryeri ilçelerinde karne sevinci.

14.06.2013 15:34

Osmaneli ilçesinde, Balaban İlkokulunda düzenlenen karne törenine katılan Kaymakam Ali Ada, öğrencilere karnelerinin yanı sıra çeşitli ödüller verdi.

Törende konuşan Ada, öğrencilere 2012-2013 eğitim öğretim yılının bittiğini hatırlatarak, tatil oldu diye dersleri ihmal etmemelerini ve velilere diğer arkadaşlarının karneleri ile karşılaştırmamalarını öğütledi.

Tatilde iyi dinlenmelerini, seviyelerine göre oyunlar oynamalarını, aynı zamanda da kitap okumayı alışkanlık haline getirmelerini isteyen Ada, "Tatilde bol bol kitap okuyun. Bu arada da derslerinizi hatırlamak amacıyla ders notlarınızı tekrar tekrar gözden geçirin ve tatil dönüşünde sanki hiç tatil olmamış gibi okulunuza gelin. Hepinize iyi tatiller" dedi.

Gölpazarı ilçesindeki tören

Gölpazarı ilçesinde, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı kapanış töreni, Cengiz Topel İlkokulu ve Ortaokulunda yapıldı.

Törene, Kaymakam Ömer Şahin, Belediye Başkan Vekili Halil Cebeci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Yazıcı, Şube Müdürü Mustafa Vahit Arslan ile okul müdürleri katıldı.

Okul Müdürü Cemalettin Uslu, törende şöyle konuştu:

"Biz öğretmenler, gelişmenize etki eden faktörlerin en etkilisiyiz. Bunun bilincinde olarak, birlikte çalıştığımız süre içinde sizlere en iyiyi, en doğruyu ve en güzeli vermeye çalıştık. Her insanın bir değer olduğu inancı içinde yeteneklerinizi ortaya çıkarıp, geliştirmeye gayret ettik. Bir yaşam merdivenine tırmanmaya başladığınız andan itibaren sizin yeni bir hayat başlamaktadır. Sizleri bu duygularla birer çiçek tohumu olarak ülkemin ve dünyanın tüm semalarına serpiyorum. Düştüğünüz her yerde sevgiyi, saygıyı, kardeşliği ve barışı yeşertiniz. Sizleri güzel ve yararlı işlerde görmek, emeğinizin semeresi olacaktır."

Konuşmaların ardından okul birincisi Sevgi Nur Asma, yaş kütüğüne plaketini çaktı.

Gölpazarı ilçesinde tüm okullarda bin 218 öğrencinin karne aldığı bildirildi.

-Pazaryeri ilçesindeki tören

Pazaryeri ilçesinde, tüm okullarda düzenlenen törenlerde karne heyecanı yaşandı.

5 Eylül İlkokulu ve Ortaokulunda yapılan törene katılan Kaymakam Vekili Bekir Çelik, minik öğrencilere karnelerini dağıtarak, başarılar ve iyi tatiller diledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ufuk Karabudak, okul müdürleri, veliler ve öğrencilerin hazır bulunduğu törende konuşan Okul Müdürü Şentürk Gürbulak, öğrencilerden ayrılmanın ve mezun olanlara veda etmenin çok zor olduğunu ifade ederek, tüm öğrencilere hayat boyu başarılar diledi.

Gözyaşlarına hakim olamayan Gürbulak'ın konuşması sırasında bazı öğrencilerin de ağladığı görüldü.

Bilican ise ilçe genelinde bin 765 öğrencinin karne aldığını belirterek, "Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğiniz dönemlerdir. Dinlenmek sizlerin en büyük hakkınızdır ama tatil yaparken boşa vakit geçirmek de iyi değildir. Tüm öğrencilerimi kutluyor gözlerinden öpüyorum. Ayrıca öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öğrencilerin hazırladığı gösterilerin ardından birinci sınıf öğrencilerinin karnelerinin dağıtıldığı törende, okulda dereceye giren öğrencilerin hediyelerini ve emekli olan öğretmen Hüseyin Baş'a plaketini, Kaymakam Vekili Çelik verdi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement