Bingöl'de Vatandaşa Ücretsiz Süt Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de Vatandaşa Ücretsiz Süt Dağıtıldı

Bingöl'de, 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı işbirliğiyle vatandaşa ücretsiz 2 bin litre süt dağıtıldı.

21.05.2015 14:49

Bingöl'de, 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı işbirliğiyle vatandaşa ücretsiz 2 bin litre süt dağıtıldı.

Bingöl Merkez Genç Caddesi'nde kurulan stantlarda "Dünya Süt Günü" dolayısıyla Bingöl Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Vahap Şimşek, Bingöl Damızlık, Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, vatandaşa sıcak süt, börek ve bal ikram etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine yardımcı olmak, yurt içi talebi canlandırmak, her yaş grubundaki bireylere süt içme alışkanlığı kazandırmak, süt ve süt mamullerinin besin değeri konusunda kamuoyunu aydınlatarak, tüketimin artmasını sağlamak amacıyla tüm yurtta Süt Tüketimini Artırma Kampanyası başlatıldığını belirtti.

Türkiye'deki süt tüketiminin gelişmiş ülkelerle kıyaslanamayacak derecede düşük olduğunu dile getiren Şimşek, şöyle konuştu:

"Araştırmalar da gelişmiş ülkelerde 139 litreye ulaşan yıllık kişi başı süt tüketiminin Türkiye'de 25 litreyi geçmediğini gösteriyor. Yeterli ve dengeli beslenme için çocuk, ergen, gebe, emzikli ile menopoz sonrası kadınların günde 3-4, yetişkinlerin günde 2 su bardağı süt veya süt ürünleri tüketmeleri gerekmektedir. Bugün Bingöl'de de Müdürlüğümüz ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı işbirliğiyle ücretsiz olarak 2 bin süt dağıtacağız."

Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı da "Dünya Süt Günü" dolayısıyla dağıtılan sütleri tatlandırmak amacıyla vatandaşlara bal ikramında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bingöl'de Vatandaşa Ücretsiz Süt Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement