Birecik'te İçme Suyu Sorunu - Son Dakika
Yerel

Birecik'te İçme Suyu Sorunu

Birecik\'te İçme Suyu Sorunu

Şanlıurfa Vakfı Şube Başkanı Gök: "Fırat'tan su alınıp arıtma tesisinden geçirilip, başta Birecik merkez olmak üzere ilçenin en ücra köyüne kadar içme suyu verilmelidir"

15.07.2013 16:55

Şanlıurfa Vakfi Şube Başkanı Süleyman Gök, Birecik ilçesinde yaşanan su probleminin civardan geçen Fırat Nehri'nden karşılanmasını talep etti.

Gök, yaptığı yazılı açıklamada, susuz hayatın mümkün olamayacağını hatırlatarak, içme ve kullanma suyu kaynaklarının korunmasının günümüzde büyük önem taşıdığını kaydetti.

Su kaynaklarının kirletilmesi ve arıtılmadan kullanılması nedeniyle halk sağlığını ciddi oranda tehdit altında kaldığına dikkat çeken Gök, herkesin konuya ilişkin gerekli tedbirleri alınmasını istedi.

Birecik ilçesinin de yıllardır içme suyu problemi yaşandığını ifade eden Gök, şunları söyledi:

"Birecik ilçemizde içme suyu arıtma tesisi olmadığı gibi kanalizasyon atık suyu arıtma tesisi de bulunmamaktadır. Kuyulardan çekilen su, arıtma sistemine tabi tutulmadan pompajlar aracılığıyla direk su şebekesine verilerek Birecik halkımıza sunulmakta ve bu da beraberinde bir çok bulaşıcı hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Maalasef üzülerek belirtmeliyim ki Birecik halkına günün sadece belli saatlerinde su verilmektedir. Fırat suyu akıyor ama Birecik halkı susuzluktan kıvranıyor. Bu çağda günün her saatinde su alamayan ilçe halkına yazık değil mi? 90 yıldır içme suyu problemi halledilemeyen ilçede ne zaman bu sorun çözülecek? Fırat'tan su alınıp arıtma tesisinden geçirilip, başta Birecik merkez olmak üzere ilçenin en ücra köyüne kadar içme suyu verilmelidir." - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Birecik'te İçme Suyu Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement