Bisikletletciler Levent Vadisi'nin Tanıtımı İçin Pedal Çevirdi. - Son Dakika
Yerel

Bisikletletciler Levent Vadisi'nin Tanıtımı İçin Pedal Çevirdi.

Bisikletletciler Levent Vadisi\'nin Tanıtımı İçin Pedal Çevirdi.

Malatya Valiliğince koordine edilen, Doğa ve Kültürel varlıklara korunmasına dikkate çekmek amacıyla, "Bisikletlerimizle adım, adım Levent Vadisi" gezisi gerçekleştirildi.

13.05.2013 16:43

Malatya Valiliğince koordine edilen, Doğa ve Kültürel varlıklara korunmasına dikkate çekmek amacıyla, "Bisikletlerimizle adım, adım Levent Vadisi" gezisi gerçekleştirildi.

Malatya'dan çıkan bisikletçilerin pedal çevirmesi ile gezi başladı. Koruma ve Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) Başkanı

Kültür Turizm İl Müdür Yardımcısı Levent İskenderoğlu, Bisiklet Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Mustafa Ekici, bisiklet sporcuları ile beraber etkinliğe katılırken, Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar da, bisikletçileri ve etkinliğe katılanları Akçadağ İlçesinde karşıladı.

Akçadağ İlçesinde tur atan bisiklet sporcuları halk tarafından ilgi ile izlendi. Akçada Belediye meydanında karşılama yapan Belediye Başkanı İbrahim Koşar, şöyle konuştu:

"Malatya Valiliğimizce yapılan bu organizasyon Malatya'mız ve Akçadağ ilçemiz için çok önemli. Amacımız İlçemiz sınırları içinde bulunan Levent Vadisi'ndeki doğal güzelliği dünyaya tanıtmaktadır. Malatya'dan başlayıp Levent vadisinde pedal çevirecek bisiklet sporcularına ve katılımcılara Akçadağ'ın meşhur pilavını ikram edeceğiz. Tüm katılımcıları Akçadağ ilçemizde ağırlamaktan memnun olduğumu bildiririm."

KUDEB Başkanı Levent İskenderoğlu yapılan etkinlik hakkında şunları kaydetti:

"Malatya Valiliğinin koordinasyonu, Akçadağ Belediyesi2nin katkıları ve Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Sporcularının katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikteki, amacımız Akçadağ ilçesinde bulunan Doğa ve Kültürel varlıklara dikkat çekmektir. Malatya Valiliği tarafından 2011 yılından beri başlatılan Levent Vadisi projesi içinde Jeopark projesi, gözlem terasının yapılması, mağaraların aydınlatılması bütün bunların yapılmasındaki amaç Levent Vadisini cazibe merkezi haline getirmek olduğu bilinmektedir. Jeopark fikrini ve korumak fikrini tabana yaymaktır. Bugün Akçadağ Belediyesi'nin katkılarıyla bisiklet sporcuları ile beraber Levent Vadisi'ni adım, adım gezeceğiz. Halkımızı bilinçlendirmek üzere çalışmaları bu doğrultuda yapmaktayız. Levent Vadisini Türkiye ve Dünya tanımaya başladı. Burası çok önemli bir Jeopark merkezi. 28 km uzunlukta, yaklaşık insan eli ile yapılmış 100 adet Mağara var. Buranın korunması ve tanıtılması bizler için çok önemli."

Bisiklet Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Mustafa Ekici yapılan etkinlik hakkında görüşlerini belirtti. Ekici, "Amacımız Malatya'mızda bisiklet kültürünü oluşturmaktır. Bu amaçla hafta içi ve hafta sonları bisiklet turları düzenliyoruz. Malatya'nın Doğal ve Tarihi mekanlarına yapmış olduğumuz etkinlik turları ile buraların varlığını halkımıza duyuruyoruz.

Bugün Levent Vadisinde pedal çevireceğiz yaklaşık 138 km yol yapacağız. Levent Vadisi çok doğal, bizim için zorlu bir parkur. Bu parkur gibi birde Fransa'da var. Buradan yapacağımız bir etkinliği halkımıza duyurmak isterim. Her yıl Nemrut turu adı altında etkinlik düzenliyoruz.5 yıldır bu etkinliği yapıyoruz.2 yıldır, Malatya Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ortaklaşa yapmaktayız. Bu yılki etkinliğimizde 27 Haziranda başlayarak 3 gün devam edecek. Birçok ilimizden ve dünyanın birçok yerinden bisikletçiler gelecek. Amacımız Nemrut'a bisikletlerle Malatya'dan çıkıldığını göstermek ve kültür kaynaşması oluşturmaktır.' ifadesini kullandı.

2 gün ve kamp şekli ile düzenlenen etkinlik, hava şartları yüzünde kamp programı iptal edildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bisikletletciler Levent Vadisi'nin Tanıtımı İçin Pedal Çevirdi. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement