Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından Biyoteknik Mücadele Yöntemleri toplantısı yapılı.
Müdürlükten yapılan açıklamada, toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Müdür Yardımcısı Ekrem Şener, ilçe müdürleri ve uzmanlarının katıldığı bildirildi.
Açıklamada, zararlıların yaşamalarını ve çoğalmalarını engelleyen kültürel tedbirlerin alınması, bu tedbirlere rağmen zararlı popülasyonu ekonomik zarar eşiğinin üzerinde ise biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerinin uygulanmasının, en son kimyasal mücadeleye olduğu belirtildi.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Ekonomik zarar seviyesinin altına düşürülmesi hedeflenen zararlı türlerin biyolojik, fizyolojik ve davranış özellikleri üzerinde etkili olan bazı yapay veya doğal maddelerin kullanılarak zararlıların normal özelliklerini bozmak suretiyle yapılan mücadeledir. Zirai ilaç kullanımından kaynaklanan çevre kirliliği ve sürdürülebilir üretim için risk oluşturması, ürünlerde zirai ilaç kalıntısı, zararlıların zirai ilaçlara direnç oluşturması, kullanılan ilaçlarda doz artışı ve ilaçlama sayısında artış gibi olumsuzluklara karşı önlem almak için alternatif biyoteknik mücadele metotlarının yaygınlaştırılmasını gerektirmektedir."
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kırbaş da sağlıklı bir ürün ve sürdürülebilir üretimin sağlanması amacı ile ilaçlı mücadeleye alternatif biyoteknik mücadele yöntemlerinden bağda salkım güvesine, domateste tutaya, kayısıda şeftali güvesine ve elmada iç kurduna karşı Bakanlık tarafından dekar başına 30 lira destek verildiğini kaydetti. - Kırıkkale
Son Dakika › Yerel › Biyoteknik Mücadele Yöntemleri Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?