Bocce Milli Takım Seçmeleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Bocce Milli Takım Seçmeleri Başladı

Bocce Milli Takım Seçmeleri Başladı

Avrupa ve Dünya Bocce Şampiyonalarında Türkiye’yi temsil edecek Milli Takım seçmeleri Kazan'da başladı.

05.08.2014 18:04

Avrupa ve Dünya Bocce Şampiyonalarında Türkiye'yi temsil edecek Milli Takım seçmeleri Kazan'da başladı.

İlçedeki Bocce Salonu'nda 9 Ağustos Cumartesi gününe kadar devam edecek müsabakalarda çeşitli illerden 98 sporcu yarışıyor. Seçmeler gençler, kadınlar ve erkekler kategorilerinde Bocce'nin Petank, Raffa ve Volo disiplinlerinde yapılıyor.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkan Vekili Mutlu Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekim ve kasım aylarında düzenlenecek Avrupa ve Dünya Bocce Şampiyonalarında Türkiye'yi temsil edecek 29 sporcunun belirleneceğini söyledi.

Bocce'nin Türkiye'deki geçmişinin çok eski olmamasına karşın federasyonun da kurulmasıyla yaygınlaşmaya başladığını ifade eden Türkmen, "Elde edilen başarılarla son 4 yıldır uluslararası arenada yükselen bir grafiğe sahibiz. Sporcu sayımızda da ciddi bir artış var. 2014 yılı da bizim için Bocce'de bir milattır. Çünkü Bocce okul sporları yarışmalarında fiili olarak yer almaya başlamıştır" ifadesini kullandı.

Bocce'nin Türkiye özelinde iki handikabının bulunduğunu dile getiren Türkmen, bunlardan birisinin Bocce'nin Türkiye'de tarihsel arka planının çok geriye gitmemesi nedeniyle halk nezdinde fazla bilinmemesi diğerinin ise olimpik bir branşlar arasında yer almaması olduğunu söyledi.

Türkmen Bocce'nin Olimpiyat Komitesinin tanıdığı branşlar arasına yer almasına karşın henüz Yaz Olimpiyat Oyunlarına dahil edilmediğini ve bu nedenle de istedikleri desteği göremediklerini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bocce Milli Takım Seçmeleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement