Bodrum'a Cemevi Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Bodrum'a Cemevi Yapılacak

Bodrum'a bağlı Konacık beldesine cemevi yapılması amacıyla protokol imzalandı.

24.07.2012 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'a bağlı Konacık beldesine cemevi yapılması amacıyla protokol imzalandı.

Konacık Belediyesi meclis salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Tosun, belediye meclisinin oy birliği ile beldeye cemevi yapılması yönünde karar aldığını söyledi.

Alınan kararın ardından bir proje hazırlandığını anlatan Tosun, ileriki günlerde ruhsatlandırma işlemlerinin yapılacağını ve bina inşaatına başlanacağını kaydetti.

Konacık'a yapılacak cemevinden başta belde halkı olmak üzere Bodrum Yarımadası genelindeki tüm Alevi vatandaşların yararlanabileceğini belirten Tosun, "Bodrum'daki cemevi eksikliğini ortadan kaldırmayı istiyoruz. Bu sorunu ötelemek yerine çözmeye çalışıyoruz. Alevi kültür ve inancını yaşatmak lazım" dedi.

Tosun, Bodrum mimarisine uygun hazırlanan projeyi biran önce hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade etti.

-CEM Vakfı Genel Müdürü Akbayır-

Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi Vakfı (CEM Vakfı) Genel Müdürü Hıdır Akbayır ise vakıf olarak temel hedeflerinin barış içinde yaşayan bir toplum oluşturmak olduğunu belirtti. Türkiye'de anayasal hükümlerin yerine getirilmesi ve ayrımcılık yapılmaması için kurulan bir vakıf olduklarını anlatan Akbayır,

"Biz ayrımcılık yapılmaması için çalışıyoruz ve ayrımcılık yapanlarla mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Konacık'ta yapılması planlanan cemevinin örnek bir proje olduğunu belirten Akbayır, diğer belediyelerinde bu tür projeleri hayata geçirmelerini istedi. Türkiye'de yaşayan herkesin birbirinin inançlarına saygı duyması gerektiğini vurgulayan Akbayır, "Birbirimizin inançlarına saygı duymazsak barış içinde bir arada yaşamamız zor olur" dedi.

Cemevinin yapılması için hazırlanan protokol Tosun ve Akbayır arasında imzalandı.

Konacık Beylikkırlar mevkisine yapılması planlanan cemevinin bin 200 metrekare ve yaklaşık 400 kişi kapasiteli olacağı, inşaatına ise ekim ayında başlanmasının planlandığını bildirildi.

Muhabir: Gökmen Yüce

Yayıncı: Güç Gönel - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bodrum'a Cemevi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement