Botan Çayı'nda Barış Halayı - Son Dakika
Yerel

Botan Çayı'nda Barış Halayı

Botan Çayı\'nda Barış Halayı

Siirt Valisi Ahmet Aydın, çözüm süreciyle birlikte silahlar susunca doğaseverlerle birlikte Botan Çayı'na gitti.

17.06.2013 11:09

Siirt Valisi Ahmet Aydın, çözüm süreciyle birlikte silahlar susunca doğaseverlerle birlikte Botan Çayı'na gitti. Dağda Türkçe Kürtçe Arapça şarkılar söyleyen doğaseverler, Botan Çayı'na indiklerinde halay çekip mesajlar verdi.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, 3 bin 500 yıllık olduğuna inanılan Akabe yolunda doğa yürüyüşü yaptı. Çözüm süreciyle birlikte bölgeye hayat geldiğini ifade eden Siirt Valisi Ahmet Aydın, bölgenin turizm anlamında canlandığını söyledi. Vali Aydın, "3 bin 500 yıla dayanan bu yol 19'uncu yüzyıla kadar tarihi bir geçiş güzergahı olarak kullanılıyordu, doğaseverlerin de yakın ilgi duyduğu bu bölgeler bakir ve doğal güzelliklerle bölgenin en zengin tarihini barındırıyor. Buraları hem tarih kokuyor hem de doğa turizmi açısında çok ideal bir bölge. Botan Vadisi merkeze 4 kilometre uzaklıkta ve güzel kanyonları bulunan bir bölgemiz, bölgede yaşanan olaylar yüzünden yeterince tanıtılamadı ancak çözüm süreciyle birlikte yeni yeni bölgemizi tanıtmaya başladık. Çözüm süreci bölgeye hayat getirecek, doğaseverlerle, vatandaşlarla bugün bu tarihi yolda yürüyerek bu bölgelerin ne kadar tarihi ve güvenli olduğunu gösterdik" dedi.

Doğaseverler, yürüyüş esnasında mora verirken Vali Ahmet Aydın, ekipte bulunanlara 'Pala Remzi' şarkısının söyledi. Daha sonra Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak söylenen şarkılara diğer katılımcılar da tempo tuttu. Yolun yaklaşık 4 kilometrelik kısmını bitiren doğaseverler Botan Çayı Yerlibahçe köyünde etabı bitirdi. Burada dinlenen ekip daha sonra yeniden şarkı söyleyerek, müziksiz halaya durdu.

Etkinlik, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Botan Çayı'nda Barış Halayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement