Boyabat'ta Kur'an Ziyafeti - Son Dakika
Yerel

Boyabat'ta Kur'an Ziyafeti

Boyabat\'ta Kur\'an Ziyafeti

Sinop'un Boyabat İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kur'an ziyafeti, tasavvuf konseri ve 1001 hatim duası programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

16.04.2013 11:27

Sinop'un Boyabat İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kur'an ziyafeti, tasavvuf konseri ve 1001 hatim duası programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinliklere devam eden Boyabat Müftülüğü, gün içerisinde dağıttığı Kutlu Doğum Aşı yemeğinden sonra akşam saatlerinde de Kur'an ziyafeti programı yaptı. Nehir Düğün Salonu'ndaki programa Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Salonun dolması üzerine birçok vatandaş programı ara koridorlarda ayakta takip etti.

Programın açılış konuşmasın yapan Boyabat İlçe Müftüsü İsa Sağlam, salonu dolduran Boyabatlılara "Kur'an aşığı Boyabatlılar, Kur'an ziyafetine hoş geldiniz" diyerek başladı. Kur'an ve Peygamberin konuşulduğu her yerde halkın büyük bir teveccüh gösterdiğini belirten Sağlam, "Onu anlamak ve anlatmak hepimizin görevi olmalı. Bu güzel günde bu salonu dolduran her kese teşekkür ediyorum. Muhammed aşkı, Kur'an aşkı böyle olmalı. Aylar öncesinde dağıttığımız 1001 hatimin toplanamayacağı korkusu vardı. Ancak salona girerken yaşlı bir amcanın benimde 5 tane hatmim var demesiyle 1017 hatim oldu. Allah kabul etsin" diye konuştu.

Daha sonra Boyabat Müftülüğü'nde görev yapan din adamlarının oluşturduğu grup, hem Kur'an tilavetleri ile mükemmel bir Kur'an ziyafeti sundu hem de aynı grup okudukları ilahi ve kasidelerle programa katılanlara duygu dolu bir gece yaşattı.

Programın sonunda İlçe Müftüsü İsa Sağlam tarafından okunan 1017 hatmi şerifin duası yapıldı. Programda ayrıca en çok hatim okuyanlara çeşitli ödüller verildi. Müftülük program çıkışında katılan her kese Kur'an-ı Kerim hediye etti. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Boyabat'ta Kur'an Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement