Btso Başkanı İbrahim Burkay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Btso Başkanı İbrahim Burkay Açıklaması

Btso Başkanı İbrahim Burkay Açıklaması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, sanayideki en büyük önceliğin nitelikli eleman yetiştirilmesine tanınması gerektiğini belirterek, “Sektörün arzu ettiği gerekli çalışmaları yapıyoruz.

20.04.2014 12:38

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, sanayideki en büyük önceliğin nitelikli eleman yetiştirilmesine tanınması gerektiğini belirterek, "Sektörün arzu ettiği gerekli çalışmaları yapıyoruz. Nitelikli eleman yetiştirecek yapıyı kurmak, sanayiciler olarak birinci önceliğimiz olmalı" dedi.

Bursa İTÜDER (İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği) Başkanı Hasan Tuğcu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Burkay, özellikle sanayideki nitelikli eleman sıkıntısının giderilmesi için teknik eğitimin çok önemli olduğunu dile getirdi. Burkay, "Bugün gelişmiş ülkelere baktığımızda hepsinin mesleki eğitime oldukça önem verdiğini görüyoruz. Bizler de bu anlamda ihtiyaç duyulan kalifiye eleman eksikliğini gidermek için BUTGEM'i daha da etkin hale getiriyoruz. Sanayici açısından nitelikli insan gücü çok önemli. Sanayiciler olarak nitelikli insan yetiştirecek yapıyı kurmak bizim birinci önceliğimiz olmalı. Bu anlamda eğitim konusunda yapılacak her türlü işbirliğine açığız" diye konuştu.

Bursa İTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tuğcu, teknik üniversitelerin modernizasyonu sağlayan önemli kurumların başında geldiğini belirtti. İTÜDER'in Türkiye'nin en köklü kuruluşlarından biri konumundaki İTÜ mezunlarının bulunduğu bir dernek olduğunu vurgulayan Tuğcu, "Derneğimizin sanayi ile iç içe olan yaklaşık 225 üyesi var. Üyelerimiz bu anlamda aktif bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Amacımız Bursa için faydalı işler yapmak. İTÜ gibi bir camianın potansiyelini Bursa ile birleştirmek istiyoruz. Sanayiyle ilgili Ar-Ge ve Teknokent çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızı BTSO ile paylaşmak istiyoruz. BTSO olarak Bursa'ya çok önemli bir vizyon ortaya koydunuz ve çok başarılı projeler yürütüyorsunuz. Dernek olarak her zaman BTSO'nun yanındayız. Bursa için BTSO'nun öncülüğünde elimizden gelen birlikteliği sağlamaya hazırız" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Btso Başkanı İbrahim Burkay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement