Aydın'da Sülale Derneği Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Sülale Derneği Kuruldu

Aydın\'da Sülale Derneği Kuruldu

Bitlis'ten Aydın'a göç eden bir aile, aynı soy ismini taşıyan sülale fertleri arasındaki diyalog ve dayanışmayı artırmak amacıyla dernek kurdu.

27.01.2014 09:14  Güncelleme: 09:12

Bitlis'ten Aydın'a göç eden bir Aile, Aydın'da yaşayan ve aynı soy ismini taşıyan sülale fertleri arasındaki diyalog ve dayanışmayı artırmak amacıyla dernek kurdu. Dernek Başkanı Sedat Öcal, aynı soy ismi taşıyan yaklaşık 80 hanede 500 kişiye ulaştıklarını ve kurdukları dernek ile aile fertleri arasında dayanışmayı artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Aydın Merkez Osman Yozgatlı Mahallesi'nde Yeniköy ve Kadıköy yolu üzerinde kurulan derneğin resmi açılışının henüz yapılmadığı ancak fiiliyatta çalışmalara başladıklarını belirten Dernek Başkanı Sedat Öcal, "Yıllar önce Bitlis'ten Aydın'a göç ettik. Bir süre sonra bizim gibi göç eden ve Öcal soy ismini taşıyanlar birbirini tanımaz hale geldi. Sıkıntısı olanın sıkıntısını çözmek, ihtiyaç sahibi olanlarının ihtiyaçlarını gidermek hem de aile fertlerinin tanışıp kaynaşmasını sağlamak amacıyla dernek kurduk. Bundan sonra aile fertleri arasındaki yardımı bu dernek vasıtası ile yapacağız. Çok olan az olana destek verecek" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Sülale Derneği Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement