Bü'de Türk Dilinin Dünü Bugünü Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Bü'de Türk Dilinin Dünü Bugünü Konuşuldu

Bü\'de Türk Dilinin Dünü Bugünü Konuşuldu

Bartın Üniversitesinde (BÜ) gerçekleştirilen ‘Geçmişten Günümüze Türk Dili ve Alfabe’ panelinde Türk dilinin Dünya dilleri arasındaki yeri değerlendirildi.

29.11.2016 14:13

Bartın Üniversitesinde (BÜ) gerçekleştirilen 'Geçmişten Günümüze Türk Dili ve Alfabe' panelinde Türk dilinin Dünya dilleri arasındaki yeri değerlendirildi.

Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından 'Geçmişten Günümüze Türk Dili ve Alfabe' adlı bir panel düzenlendi. Panelin oturum başkanlığını yapan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Delice, Türk dilinin dünü ile bugünü arasında bir değerlendirme yaparak, "Türk dili çeşitli tartışmalar sonucunda ortaya çıkmış ve bugüne kadar gelmiştir. İlk günden bugüne bazı eksiklikler fark edilerek, çalışmalar yürütülmüş ve daha mükemmel hale getirilmiştir" dedi.

Türk dili ile diğer diller arasında bir karşılaştırma da yapan Delice, "Türk dili dünya dilleri arasında düzenli ve sistemli bir dildir. Ancak tüm dillerde olduğu gibi Türk dilinde de bazı eksiklikler vardır. Alfabe bir araçtır. Tıpkı dilin kendisinin bir araç olduğu gibi. Aracımız ne kadar mükemmel olursa kendimizi ifade etmede o kadar başarılı olacağız" diye konuştu.

Ardından panelde; Yrd. Doç. Dr. Nevnihal Bayar "Türk İnkılabından Sonra Türk Dilinde Görülen Gelişmeler", Yrd. Doç. Dr. Yenal Ünal "Atatürk ve Dil İnkılabı", Yrd. Doç. Dr. Tuna Beşen Delice "Günümüzde Türk Yazı Dillerinde Kullanılan Alfabeler" ve Arş. Gör. Dursun Ünüvar "Türklerin Kullandığı Alfabeler ve Alfabelerin Ses-Yazım İlişkisi Açısından İncelenmesi" adlı konuşmalarını yaptı.

Etkinliğe, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Osman Aslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

(AY-AY) - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bü'de Türk Dilinin Dünü Bugünü Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement