Bü'den Riva Projesine Destek - Son Dakika
Yerel

Bü'den Riva Projesine Destek

Bü\'den Riva Projesine Destek

Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, İstanbul’a yapılan 3’üncü köprü güzergahında yer alan ve Beykoz Belediyesi tarafından yürütülen, ’Riva Vadisi Bölgesel Çevre Koruma ve Bölgesel Kalkınma Projesi’ çalışmalarına katıldı.

06.03.2015 14:32

Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, İstanbul'a yapılan 3'üncü köprü güzergahında yer alan ve Beykoz Belediyesi tarafından yürütülen, 'Riva Vadisi Bölgesel Çevre Koruma ve Bölgesel Kalkınma Projesi' çalışmalarına katıldı.

Beykoz Belediyesi tarafından yürütülmekte olan, 'Riva Vadisi Bölgesel Çevre Koruma ve Bölgesel Kalkınma Projesi' çalışmalarına Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi'nden destek geldi. Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Sabaz, Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüş, Araştırma Görevlileri Gizem Cengiz Gökçe ve Ahmet Ergün ile öğrencilerin aralarında bulunduğu ekip, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'i ziyaret ederek yapılacak çalışma hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Ardından, belediyenin park ve bahçeler müdürlüğü ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte proje alanında gözlem yapan üniversite ekibi, gerekli planlamaları yapmak için notlar aldı. Yapılan ilk çalışmalarda, Riva Deresi koruma bandının önemine dikkat çekilerek, suyun güvenliği ve kalitesinin sağlanması, çevresel kalkınmanın teşviki ve bölgesel kimliğin devamlılığı noktasında öneriler geliştirildi. Yapılan planlamaların ardından projenin, önümüzdeki günlerde Beykoz Belediyesi tarafından ihaleye çıkacağı bildirildi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bü'den Riva Projesine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement