Bucak'ta Model Orman Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bucak'ta Model Orman Toplantısı Yapıldı

Bucak\'ta Model Orman Toplantısı Yapıldı

Burdur'un Bucak ilçesinde Model Orman Toplantısı yapıldı.

25.04.2014 12:15  Güncelleme: 12:24

Burdur'un Bucak ilçesinde "Model Orman Toplantısı" yapıldı.

Toplantıya Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, Müdür Yardımcısı İsmet Erol, Bucak Orman İşletme Müdürü Mehmet Karabacak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Dinç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Tarım Müdürü Ahmet Gönenç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda Bucak Orman İşletme Müdürlüğünün geçen yıl merkezi Kanada'da bulunan "Uluslararası Model Orman Ağı"na üyelik sürecini başlattığı ve yapılması gereken tedbirlerin uygulamaya konulduğu belirtilirken, Bucak Orman İşletme Müdürü Mehmet Karabacak, ormanların korunması ile ilgili bilgiler aktardı.

Orman yangınlarına karşı etkili mücadele yapılarak zararlıların azaltılması, orman sevgisi ve çevre bilinci oluşturulması, görüntü kirliliğinin önlenmesi, verimsiz ormanların verimli hale getirilmesi, bilimsel ve teknik çalışmaların desteklenmesi, avlanma ve gözlemlemeye yönelik tesislerin oluşturulması, orman köylüsünün kalkınmasına katkı sağlanması konularında da bilgiler veren Karabacak, Bucak Model Ormanı'nın uluslar arası model orman ağı prensip, kriter ve göstergeleri doğrultusunda yönetilmesi, Türk ormancılık birikiminin Model Orman kavramı çerçevesinde paylaşılması gerektiğini belirtti. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bucak'ta Model Orman Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement