Bulanık'ta "Kutlu Doğum" Haftası Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Bulanık'ta "Kutlu Doğum" Haftası Coşkuyla Kutlandı

Bulanık\'ta "Kutlu Doğum" Haftası Coşkuyla Kutlandı

Muş'un Bulanık ilçe Müftülüğü tarafından "Kutlu Doğum Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

17.04.2013 17:29

Muş'un Bulanık ilçe Müftülüğü tarafından "Kutlu Doğum Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Muş Bulanık Kız Yatılı Bölge İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen etkinliklerde katılımcılara çiçek, kitap, gülsuyu ve lokum ikramı yapıldı. Tuzla Vaizi Orhan Kaymak'ın Kur'an-ı Kerim, tilaveti ile başlayan programda gelen misafirlere Karanfil takdimi yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan ilçe Müftü Vekili Ahmet Kuru, Hz. Peygambere (sav) itaat etmenin, O yüce insana kulak vermenin ne kadar anlamlı olduğu üzerinde durdu. Ayrıca Hz. Peygamberin diğer peygamberlerden olan farkını dile getirdi.

Bulanık İlçe Kaymakamı Ferit Görükmez ise, modern Dünyanın bunalımlarına bir çözüm olacak olan ilahi kökenli peygamber hayatının ne kadar önemli olduğunu ifade ederek, Hz. Peygamberin (sav) getirmiş, Peygamber Efendimiz'in (sav) doğumunun seneyi devriyesinde güzeller güzeline, "Allah'ın sevgilisi sen olmasaydın, Alemleri yaratmazdım" hitabın mazhar olan alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberi Zişan efendimize salat ve selam gönderiyorum. Onu görmenin, onu duymanın ve onun mübarek kokusunu teneffüs etmenin tarifsiz hazzının yaşayan ehlibeyte ve kutlu ashabına de Allah'ın selamı üzerlerin olsun. Bir kere daha kutlu doğuma,

Habibullah'ın doğumunun seneyi devriyesinde bizleri ulaştırdığı için Rabbime hamd ediyorum. Allah Habibinin Hazreti Muhammed Mustafa (sav) efendimizin şefaatine bizleri nail eylesin. Rabbim iki cihanda da bizlerden rahmetini esirgemesin" dedi.

İl Müftüsü Recep Uzun ise bu özel güne iştirak ettikleri için tüm katılımcılara teşekkür ederek, "İnsan, Allah'ü Tealalın yeryüzüne gönderdiği en şerefli mahluktur. Alemin özü, göz bebeğidir. Her Müslüman'ın kalbi Allah'ın makamıdır. Dolayısıyla birbirimizi kırmayacağız, incitmeyeceğiz. Kim bir Müslümanı kırar ve gücendirirse Allahü tealayı incitmiş ve gücendirmiş olur" dedi.

Konuşmalardan sonra dünyada beşeri ihtiyaçlarını bile karşılayamayan insan manzaralarının, insanın hesap bilmeyen hırsından kaynaklandığını dile getiren sinevizyon gösterimi izlendi. Program Diyanet İşleri Başkanlığınca oluşan ilahi korosu ve Cumhurriyet Mahallesi Camii İmamı Halit Aydın'ın bir birinden güzel ilahilerle izleyicilerin beğenisini topladı. Programın devamında Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat "Hz. Peygamber ve İnsanlık Onuru" konulu konferans verdi.

Kutlu Doğum programına, İlçe Kaymakamı Ferti Görükmez, İlçe Emniyet Müdür Ümit Duymuş, İl Müftüsü Recep Uzun, Bulanık Belediye Başkan Vekili Fesih Çağlayan,

İlçe Müftü Vekili Ahmet Kuru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sarıdağ, Camii Hocaları, daire amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bulanık'ta 'Kutlu Doğum' Haftası Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement