Burhaniye'de Çiftçiler Yağmur Duasına Çıktı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Çiftçiler Yağmur Duasına Çıktı

Burhaniye\'de Çiftçiler Yağmur Duasına Çıktı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde çiftçiler kuraklık tehlikesi yaşayarakİlçede, geçtiğimiz yıl aşırı yağmurlar yüzünden yaşanan sel olayları bir kişinin hayatını kaybetmesine ve büyük maddi hasarlara neden olurken, bu yıl da kış ortasında kuraklık yaşanmaya başlandı.

13.01.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde çiftçiler kuraklık tehlikesi yaşayarak< yağmur duasına çıktı.

İlçede, geçtiğimiz yıl aşırı yağmurlar yüzünden yaşanan sel olayları bir kişinin hayatını kaybetmesine ve büyük maddi hasarlara neden olurken, bu yıl da kış ortasında kuraklık yaşanmaya başlandı. Telaşlanan çiftçiler yağmur duasına çıkmaya başladı.

İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki 420 nüfuslu Dutluca köyünde, düzenlenen yağmur duası yüzlerce çiftçiyi bir araya getirdi. Yağmur duasına müftü Oğuz Metin, din görevlilere ve yaklaşık bin çiftçi katıldı. Köylü kadınlar sabah saatlerinden itibaren kazan kazan pilavlar hazırlarken, köy camiinde vaazlar verildi, dualar yapıldı ve tövbe edildi. Namazdan sonra da pilav ve ayran ikramı yapıldı. Pilav ikramı sırasında da sofra duası yapıldı.

Köylü kadınlar imece ile pilav hazırladı. Pilav pişirmede görev alan Saliha Biçer, "Kuraklık olduğu için köyümüz toplandı. Elbirliğiyle hayır yapalım dedik. Hayır yapıyoruz. İnşallah gelenimize gidenimize yedireceğiz. İnşallah Allah nasip ederse. Rabbim kabul etsin cümlemizin duasını" dedi. İmran Taşköprü de, "Hayır yapıyoruz. Toplandık imece usulü çalışıyoruz. Yağmur duası yapacağız" dedi. Müftü Oğuz Metin de" Köyümüzde bu sene yağmur duası yapıldı. Hem bu gün aynı zamanda mevlit kandili. Pazar olması hasebiyle de çevre köylerden halkın içinden çok insanlar geldi. Malumunuz bu sene her yerde kuraklık var. Bir sıkıntı var. Yağmursuzluk var. Bir telaş çiftçimiz de. Bu vesileyle hem yağmur duası, hem geleneğimizin yaşatılması, hem de birlik ve beraberliğe vesile olması nedeniyle Dutluca köyümüz burada bir yağmur duası yaptılar. Hep birlikte dua ettik, ayakta kadınıyla erkeğiyle. Dua ettik. Namazlarımızı kıldık. Namazdan sonra da gördüğünüz gibi, hayır yapılıyor. Hayırlarla beraber sofra dualarımız yapılıyor. Böylelikle insanlar kaynaşmış oluyorlar. Allah'a yakınlaşmış oluyorlar. İnşallah rabbimiz de bu dualarımızı boşa çıkarmaz. ve güzel rahmetini yağmurunu indirir. Bolluk ve bereket için de huzur ve mutluluk içinde hayatımıza devam ederiz." dedi.

Köy halkından Muharrem Kaya ise, "Köyümüzde yağmur duası tertip edildi. Genel bir kuraklık var. Bu sıkıntıdan dolayı hem dua ettik hem toplandık. Allah razı olsun gelenlerden. İştirak de çok oldu. Zaman zaman böyle kuraklık yıllarında yağmur duası yapılıyordu. Bu sene de yaptık. İştirak de çok oldu. Allah razı olsun. Herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah, Cenabı Allah'tan hayırlı bereketini umuyoruz" dedi. Bayram Kalay, "Ne kadar güzel. Dutluca köyümüzün birlik ve beraberlik içinde tüm insanları bir araya getirerek yağmur duası yapmasını çok memnuniyetle karşılıyoruz. Allah'tan hayırlı bereketleri diliyorum. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Çiftçiler Yağmur Duasına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement