Burhaniye'de Köylü Kadınların Hatim Sevinci - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Köylü Kadınların Hatim Sevinci

Burhaniye\'de Köylü Kadınların Hatim Sevinci

Balıkesir’in Burhaniye Müftülüğü’nün, Kuyumcu Mahallesi’nde (köyünde) 8 ay önce kadınlar için açtığı Kur’an kursu tamamlanırken, köy camiinde düzenlenen hatim töreninde büyük coşku yaşandı.

25.05.2014 15:38

Balıkesir'in Burhaniye Müftülüğü'nün, Kuyumcu Mahallesi'nde (köyünde) 8 ay önce kadınlar için açtığı Kur'an kursu tamamlanırken, köy camiinde düzenlenen hatim töreninde büyük coşku yaşandı.

Kursu bitiren değişik yaşlardan 36 bayanın okuduğu Kur'an ve ilahiler ilgiyle dinlendi. Camiyi dolduran diğer kadınlar da kursiyerlere destek oldu. Kurs öğretmeni Mahmure Yavaş'ın yaptığı duanın ardından topluca hatıra fotoğrafı çektirildi. Törene katılan Müftü Oğuz Metin de, kursiyerlere teşekkür etti. Müftü Oğuz Metin ve kurs öğretmeni Mahmure Yavaş'a teşekkür eden kadınlar kuran öğrenmenin mutluluğunu dile getirdi. Kursiyerlerden Selma Gökçe, "Hocamızı çok seviyoruz. Hocam bize çok şey öğretti. Allah razı olsun" dedi. Neslihan Topal ise, "Mahmure hocamıza candan ve yürekten teşekkür ediyorum. Çok güzel öğrendik. Her şeyi biliyoruz. Allaha çok şükür. Müftü beye teşekkür ediyoruz ellerinden öpüyoruz. Fatih hocamıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Fatma Bilir de, "Değerli müftümüze ve hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Bu mutlu anı bize yaşattığı için. Değerli hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Bu mutluluğu yaşattılar bize" dedi. Hatice Bilir ise, "Allah razı olsun. Mutluyuz. Kuran okumayı bilmiyorduk, öğrendik. Onun sayesinde. Allah razı olsun hocamızdan" dedi. Kuran öğretmekten mutlu olduğunu anlatan Kurs Öğretmeni Mahmure Yavaş, "Biz ikinci kez böyle bir programla burada toplandık. Böyle bir programda buluştuk. Çok mutluyuz. Bundan dolayı. Bu gün burada bayram havası var. Bizler kuranı öğrenmenin ve öğretmenin mutluluğunu yaşıyoruz bu gün burada. Bundan dolayı çok mutluyum. Çok gururluyum. Bana deseler ki bir ömür boyu Kuyumcu köyünde kuran öğretir misin. Ben bir ömür boyu kuran öğretirim. Buradaki insanların fedakarlığı kuran öğrenmek için gösterdikleri emeği, ben başka yerde görmedim. Çok takdir ediyorum onları. Onlarla hepsiyle gurur duyuyorum" dedi.

Kurs öğretmeni Mahmure Yavaş ve kursiyerleri kutlayan Müftü Oğuz Metin de, "Burhaniye ilçe müftülüğüne bağlı Kuran kurslarında son sezona geldik. Tabi dolayısıyla hatim merasimleri yapılıyor Burhaniye çevresinde. Hatim törenleri içinde Kuyumcu köyü gerçekten göz dolduruyor. 36 tane öğrencisini mezun verdi. Her biri Kuranı kerimi çok güzel öğrendiler. Ezberlerini yaptılar. Biz de bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Adeta bayram havası yaşandı. İkramlar yapıldı. İnşallah böyle devam edeceğini umuyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Köylü Kadınların Hatim Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement