Burhaniye'de Sürücüler Uyarıldı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Sürücüler Uyarıldı

Burhaniye\'de Sürücüler Uyarıldı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı ve Yollar Türk Milli Komitesi Üyesi İhsan Memiş, bayram öncesi yola çıkacak sürücüleri uyardı.

13.10.2013 12:53

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı ve Yollar Türk Milli Komitesi Üyesi İhsan Memiş, bayram öncesi yola çıkacak sürücüleri uyardı.

Yolların kan gölüne dönmemesini isteyen İhsan Memiş, sürücülerin hız limitlerine uymalarını istedi. Burhaniye ilçesine bağlı İskele mahallesindeki Dilan Kent Sitesinde tatilini geçirmekte olan Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, bayramlarda yaşanan kazaların büyük üzüntü verdiğini söyledi. Özellikle hususi araç kullanan vatandaşların çok dikkatli olmalarını isteyen İhsan Memiş, "Her bayramda meydana gelen kazalarda 300 den fazla insanımız hayatını kaybetmekte 700-800 kişi de yaralanmaktadır. Buda bizi mateme sokmaktadır. Bayramda trafik diğer günlere daha yoğun olmaktadır. Sürücüler mutlaka kurallara uymalı. Sürücüler yola kahvaltı yapmadan ve uykusuz olarak çıkmamalı. Emniyet kemeri mutlaka takılmalı. Araçlara fazla yolcu bindirilmemeli. En çok kaza hız limitlerine uymamaktan kaynaklanmaktadır. Trafik kazalarındaki ölümlerin yüzde 50 si aşırı hızdan olmaktadır. Bayramlardaki kazalarda toplu ölümler olmaktadır. Bayramlarda verilen kurbanlar Türkiye'ye uymuyor. Trafikte sabırlı ve tolaranslı olalım. Yolları yarış pistine çevirmeyelim. Aşırı Sıçaklar asfaltları eritmektedir. Buda yolların deforme olmasına neden olmaktadır. Bir an önce kavuşayım diye hız yapmayın. Her 3 saatte bir araç sürücüsü dinlenmeli. Verilen molalarda 15 dakika egzersiz yapılmalı. 25-30 dakika en az dinlenilmeli. Hız limitine mutlaka uyulmamalı. Türkiye'de her bayram felaket yaşanıyor. Dünya sağlık örgütü Türkiye'yi riskli ülkeler arasında gösteriyor. Biz dernek olarak toplumu bilgilendirmek için konferanslar düzenliyoruz. Sürücülerimize hayırlı yolculuklar dilerken emniyet kemerini takmalarını, fazla yollu bindirmemelerini ve hız limitlerine uymalarını bekliyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Sürücüler Uyarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement