Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Açıklaması

"Geleceğimiz için herkesin uyması gereken bir yol haritasını belirlemeye çalışıyoruz" dedi.

03.01.2012 17:49

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,

"Geleceğimiz için herkesin uyması gereken bir yol haritasını belirlemeye çalışıyoruz" dedi.

Altepe, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (AKKM) gerçekleştirilen "1/100000 ölçekli Bursa İl Çevre Düzeni Planı 2. Vizyon" toplantısında, Bursa'nın özelliklerinin öne çıkarılması gerektiğini belirtti.

Bursa'nın geleceği, anayasası ve yol haritası olan 1/100000'lik planlarla ilgili vizyon belirleme çalıştayını gerçekleştirdiklerini dile getiren Altepe,

"Bizim gibi bizden sonraki nesiller de Bursa'da yaşayacak. Geleceğimiz için herkesin uyması gereken bir yol haritasını belirlemeye çalışıyoruz. Bu çalışmaya herkes katkı koyuyor. Çünkü katılımcılık çok önemli ve alınan kararların üzerinde durulması gerekiyor" diye konuştu.

Altepe, çalışmaya kentin tüm dinamiklerinin katkıda bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bizler her zaman Bursa için yapılacakların en iyisini istiyoruz. Bu çalışmalarla güzel sonuçlar ortaya çıkacak. Bursa, her türlü nimeti, özelliği ve birikimi olan bir turizm şehri. Bursa, İpekyolu ve baharat yolu gibi önemli tarihi ticaret yolları üzerinde bulunan bir cazibe merkezi. Verimli topraklarıyla, ovasıyla, deveci armudu ve şeftalisiyle dünyada 1 numara olan özellikli bir şehir."

Bursa'nın bugüne kadar tek yönlü olarak sanayi alanında geliştiğine dikkati çeken Altepe, 2011 yılında Türkiye'de en çok dış göç alan şehrin Bursa olduğunu dile getirdi.

Altepe, Bursa'nın önemli bir kaplıca kenti olduğunu vurgulayarak, "Bursa sanayi konusunda yeterli yatırımı aldı. Artık daha teknolojik yatırımlara açığız. Dağından sahiline, göllerine ve tarihi birikimine kadar her türlü özelliğiyle Türkiye'de yaşayan canlı bir tarih şehri olan Bursa'da bu doğal güzelliklerle turizme nasıl katkı koyarız, hizmet sektörüne nasıl destek oluruz bunu düşünmeliyiz" diye konuştu.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement