Bursa'da "Felsefe Söyleşileri" - Son Dakika
Yerel

Bursa'da "Felsefe Söyleşileri"

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe Bölüm Başkanı Prof.Dr.Ahmet İnam, "İnsanın zihniyeti, hayat tarzı, değişmediği sürece istediğiniz kadar yasa çıkarın, istediğiniz kadar anayasa yapın, çok faydalı olacağını sanmıyorum" dedi.

21.10.2011 20:20

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet İnam, "İnsanın zihniyeti, hayat tarzı, değişmediği sürece istediğiniz kadar yasa çıkarın, istediğiniz kadar anayasa yapın, çok faydalı olacağını sanmıyorum" dedi.

Bursa Sanayicileri ve İş adamları Derneğinin (BUSİAD) "Düşünce Kulübü etkinlikleri" çerçevesinde düzenlenen Felsefe Söyleşileri BUSİAD Evi'nde gerçekleştirildi.

Prof. Dr. İnam'ın konuşması olarak katıldığı söyleşide, "Felsefe'de Canın Önemi" konusu anlatıldı.

İnam, konuşması öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, "Can" kavramının Türk kültüründe çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Örnek verecek olursak, 'canımız çıktı', 'canım', 'canımın cananı' kavramları kültürümüzde çok yer teşkil ediyor. Can kelimesi felsefe için de çok önemlidir. Bu söyleşide bu kavramların önemini felsefeyle uğraşanlara anlatacağım" dedi.

Can kelimesini kullanarak dünya felsefesine bir katkı yapmayı amaçladıklarını kaydeden İnam, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Can kelimesi gerçekte Türkçe kökenli bir kavram değil ancak atasözlerimizde, şarkılarımızda, türkülerimizde işlediğimiz taktirde, Batıya sunabileceğimiz çok önemli bir katkımız olur."

İnam, bir gazetecinin, "Hükümetin üniversitelere, profesörlere, anayasa çalışmaları hakkında yapılan çağrılar hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna, "Eğer bu çağrı samimi ise güzel bir fikir. Ama kaç kişi oraya katılabilir ve bütün sesler orada temsil edilir mi bilemiyorum. Yasalar kağıt üzerindeki bir şeydir. Yani insanın zihniyeti, hayat tarzı, değişmediği sürece istediğiniz kadar yasa çıkarın, istediğiniz kadar anayasa yapın, çok faydalı olacağını sanmıyorum" diye konuştu.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da 'Felsefe Söyleşileri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement