Bursa'da Nevruz Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Nevruz Kutlamaları

Bursa Valiliği ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.

21.03.2012 18:24

Bursa Valiliği ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, Bursa Mehter Takımı eşliğinde, Heykel'deki tarihi valilik binasının önünden Kent Meydanı'na yürüyüşle devam etti.

Vali Vekili İsmail Demirhan, Kent Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Nevruz'un

"yeni gün" anlamına geldiğini ifade etti. Demirhan, bugünün bir kardeşlik günü olduğunu dile getirerek, "Bugün yeni bir güne başlangıcın günüdür. Hep birlikte kardeşçe bu kutlu bayramı kutlayalım" dedi.

Türk Ocakları Derneği Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı da Nevruz'un, Türk bayramı olduğunu belirterek, "Nevruz Bayramı kardeşlik ve sevgi buluşmasıdır. Türklerin varoluş ve kuruluş efsanelerinden olan diriliş destanı da Nevruz ile doğrudan ilişkilidir. Bugün diriliş efsanesinde Ergenekon'dan çıkış günü olarak tanımlanmıştır" diye konuştu.

Kutlamalar, halk dansları gösterilerinin yanı sıra etkinliğe katılanlar, alanda yakılan ateşin üzerinden atladı. Program, demir dövme etkinlikleriyle devam etti.

Tören, vatandaşlara pilav, ayran ve gözleme ikramıyla sona erdi.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Nevruz Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement