Bursa'nın Milli Gururu - Son Dakika
Yerel

Bursa'nın Milli Gururu

Bursa\'nın Milli Gururu

Bursa Büyükşehir Belediyesporlu milli güreşçi Mustafa Kaya, Hırvatistan'da yapılan şampiyonadan Avrupa Şampiyonu olarak döndü.

21.06.2012 14:26

Bursa Büyükşehir Belediyesporlu milli güreşçi Mustafa Kaya, Hırvatistan'da yapılan şampiyonadan Avrupa Şampiyonu olarak döndü.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de devam eden Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stilde 66 kiloda mindere çıkan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü güreşçisi Mustafa Kaya, Ermeni rakibini yenerek Avrupa Şampiyonu oldu ve Türkiye'ye altın madalya kazandırdı. Milli Takım'ın 8 sıklette mücadele verdiği şampiyonada 66 kiloda Türkiye'yi temsil eden Mustafa Kaya, ilk turda Hırvatistanlı rakibini, ikinci turda Ukraynalı rakibini ve üçüncü turda da Romanyalı rakibini 3-1'lik skorla geçti.

Yarı finalde karşılaştığı Gürcistanlı rakibini 3-0 yenerek finale yükselen Kaya, finalde Ermenistanlı rakibini de tuşla yenerek 66 kiloda Avrupa Şampiyonu oldu. Kaya, Bursa'ya altın madalya ile dönerken, şampiyonayı 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamlayan Türkiye, takım halinde Avrupa 3. üncüsü oldu.

Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün futbol dışındaki tüm branşlarda önemli başarılara imza attığını hatırlatarak, Avrupa Şampiyonluğunu Bursa'ya getiren milli güreşçi Mustafa Kaya'yı tebrik etti.

(MŞ)

21.06.2012 14: 05: 06

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'nın Milli Gururu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement