Büyükelçi Wölfer'e Yozgat'ta Sazlı Sözlü Eğlence - Son Dakika
Yerel

Büyükelçi Wölfer'e Yozgat'ta Sazlı Sözlü Eğlence

Büyükelçi Wölfer\'e Yozgat\'ta Sazlı Sözlü Eğlence

Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Wölfer ile beraberindekiler için tarihi Hayri İnal Konağında sazlı sözlü eğlence düzenlenerek, ilin kültürü konuk heyete tanıtıldı Büyükelçi Wölfer: "Avusturya’da da çok fazla Yozgatlı var. Bu bağlamda Avusturya'nın da Yozgatlıları tanıması gerektiğini düşünüyoruz"

17.12.2013 20:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, "Avusturya'da da çok fazla Yozgatlı var. Bu bağlamda Avusturya'nın da Yozgatlıları tanıması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Wölfer, Avusturya'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos, Avusturya Büyükelçiliği Bilim ve Kültür Uzmanı Katrin Eckstein, Avusturya İçişleri Bakanlığı Göç ve Entegrasyon Müşaviri Nalan Gündüz ve Ramada Otel'in sahibi Yozgatlı iş adamı Abdurrahman Karamanlıoğlu, Türkiye'den Avusturya'ya göçün 50'nci yıl dönümü dolayısıyla Yozgat'ta ziyaretlerde bulundu.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO), belediye ve valiliği ziyaret eden Büyükelçi Wölfer ve beraberindeki heyet, daha sonra kenti gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Gezinin ardından tarihi Hayri İnal Konağına geçen Wölfer ve beraberindekiler için Yozgat Belediyesi çalışanlarınca sazlı sözlü eğlence düzenlenerek, ilin kültürü konuk heyete tanıtıldı.

Büyükelçi Wölfer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yozgat'ta olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, kendilerini ağırlayan herkese teşekkür etti.

Yozgat'ta birtakım görüşmelerde bulunduklarını dile getiren Wölfer, şöyle devam etti:

"Avusturya'da da çok fazla Yozgatlı var. Bu bağlamda Avusturya'nın da Yozgatlıları tanıması gerektiğini düşünüyoruz. O yüzden buraya geldik. Yozgat Avusturya'da çok tanınmıyor. Çok fazla Yozgatlı var. O yüzden buraya çok özel bir ilgi olması gerektiğini düşünüyorum."

Yozgat Belediyesi çalışanlarının kendisi için hazırladığı geceden çok keyif aldığını anlatan Wölfer, "Arkadaşlarımız dinlediğimiz türkülerin hangi yörelere ait oldukları konusunda yardımcı oluyorlar  Keyifle dinliyorum ve özellikle de belediye çalışanlarının bu müziği icra etmesine çok sevindim. Bu, müziğin burada ne kadar derin kökleri olduğunu gösteriyor. Eğer belediye çalışanları bu kadar iyi çalıyorlarsa kim bilir Yozgat'ta ne profesyoneller vardır" ifadelerini kullandı.

"Misafirlerime sunmayı düşünüyorum"

Buğdayın kavrulmasıyla yapılan, Yozgat'ın yöresel yemişlerinden "Cedeneli Kavurga"yı tadan Büyülelçi Wölfer, "Daha sık kullanılması gerektiğini ve tüketilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ankara'ya döndüğüm zaman araştıracağım ve ben de eve alıp misafirlerime sunmayı düşünüyorum. Çok lezzetli, eminim sağlıklıdır da" diye konuştu.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise Büyükelçi Wölfer ve beraberindeki heyeti Yozgat'ta ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sağ olsunlar bugün Yozgat'ımızı ziyarete geldiler. Önümüzde ki yıl Yozgat'tan Avrupa'ya giden, Viyana'ya giden Yozgatlıların 50'nci yıl dönümü. Hem bu etkinliklerle hem de Avusturya Türkiye arasındaki dostluğun daha da pekişmesi için neler yapılabilir konusunda sayın büyükelçimiz bugün Yozgat'ı ziyarete geldiler. Biz de Yozgat kültürünü, Yozgat'ın yöresel yemeklerini, adetimizi, töremizi ve kültürü tanıtıyoruz." - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükelçi Wölfer'e Yozgat'ta Sazlı Sözlü Eğlence - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement