Büyükşehir'den Üreticiye 450 Arı Kovanı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Üreticiye 450 Arı Kovanı

Büyükşehir\'den Üreticiye 450 Arı Kovanı

Kırsal kalkınma konusunda yaptığı hamlelerle Türkiye’de dikkatleri üzerine çeken Bursa Büyükşehir Belediyesi, üretimi artırmak ve arıcılığı geliştirmek amacıyla Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği’ne üye yetiştiricilere 450 adet boş arı kovanı hediye etti.

26.08.2014 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırsal kalkınma konusunda yaptığı hamlelerle Türkiye'de dikkatleri üzerine çeken Bursa Büyükşehir Belediyesi, üretimi artırmak ve arıcılığı geliştirmek amacıyla Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği'ne üye yetiştiricilere 450 adet boş arı kovanı hediye etti.

Arı kovanlarının teslim edilmesi nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'na ait Arabayatağı semtindeki yerleşkede tören düzenlendi. Törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Asım Amil, Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Cengiz ve yetkililer katıldı.

"HEDEF, KALİTE VE YÜKSEK ÜRETİM"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın gelişmesi için her alanda çaba gösterdiklerini ifade ederek, kırsal kalkınma, tarım ve hayvancılıkta üreticinin önünü açmak istediklerini söyledi. Değişik alanlarda yaptıkları yatırımlarla 25-26 dalda Türkiye'ye örnek olduklarını, kırsal kalkınma ve hayvancılıkta da örnek olmak için yoğun gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe, üreticiyle omuz omuza, onlara destek olarak bunu da gerçekleştireceklerini ifade etti. Hedeflerinin daha kaliteli ve nitelikli yüksek rekoltede üretim olduğunu dile getiren Başkan Altepe, ürün elde edilmesinden depolamaya, ambalajlamadan Pazar bulmaya kadar nerede ne yapılacaksa Büyükşehir Belediyesi olarak hazır olduklarını bildirdi. Başkan Altepe, "Yeter ki Bursa'ya kazandıralım, yeter ki üretimiz kazansın. Çünkü üretim olursa, hem Bursa kazanır hem de Türkiye kazanır" dedi.

"BURSA VE ÜRETİCİMİZ KAZANACAK"

Başkan Altepe, yeni dönemde Bursa'da kırsal kalkınmaya büyük önem verdiklerini belirtti. Bütünşehir uygulamasına geçer geçmez hemen Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nı kurduklarını, ardından Tarım AŞ'yi faaliyete aldıklarını vurgulayan Başkan Altepe, "Yapılması gereken her şeyi belediye olarak yapacağız. Tesisler kuracağız. Üreticiler, Tarım AŞ kanalıyla belediyemizle buluşarak, kurduğumuz tesislerde nitelikli ve kaliteli üretim yapacaklar. Bunun sonucunda hem üretilen mal değerlenecek hem de üretimiz, Bursa kazanmış olacak" diye konuştu. Bursa'ya hizmet ederken para kazanma düşüncesi taşımadıklarının altını çizen Başkan Altepe, "Yaptıklarımızda ve yapacaklarımızda Bursa'ya kazandırma, Bursalı üreticilere kazandırma hedefi var. Yeter ki üretim olsun, zenginlik olsun. O zaman Bursa da mutlu olur Türkiye de" şeklinde konuştu.

"BU DAHA BAŞLANGIÇ, DEVAMI GELECEK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, arı yetiştiricilerine kovan verilmesinin de bu kapsamda örnek bir çalışma olduğunu dile getirdi. Arıcılık konusunda üretim yapan arkadaşlara destek vermek, onları daha fazla çalışmaya teşvik etmek istediklerini ve ilk etapta 45 kişiye 10'ar adet boş kovan hediye ettiklerini belirten Başkan Altepe, "Bunlar başlangıç, arkası gelecek. En çok ihtiyacı olandan başlayarak, eksiklikleri bir bir gidereceğiz" ifadelerini kullandı. Başkan Altepe, "Üreten bir ülke olmamız için bizler de vatandaşlarımızın önünü açıyoruz. Arı yetiştiricileri birliği ve gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüğü kanalıyla güzel bir projeye imza atmış olduk. Bursamız için üreticilerimiz için hayırlı uğurlu olsun" açıklamasında bulundu.

Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Cengiz de, sağladığı destek nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Altepe, 450 adet boş arı kovanını yetiştiricilere teslim etti. Mustafakemalpaşalı arı yetiştiricileri, törende Başkan Altepe ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar'a birer kavanoz bal hediye etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Üreticiye 450 Arı Kovanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement