Büyükşehir "Kış Okulu" - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir "Kış Okulu"

Büyükşehir "Kış Okulu"

Adana Büyükşehir Belediyesi Ali Şenozan Konsertauarı'nda toplam 182 öğrenci, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Türk Halk Oyunları dallarında eğitim görüyor.

06.02.2012 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi Ali Şenozan Konsertauarı'nda toplam 182 öğrenci, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Türk Halk Oyunları dallarında eğitim görüyor.

Geçtiğimiz yaz boyunca 1600 öğrencinin katılımıyla Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Halk Oyunları, tiyatro, satranç ve diksiyon kurslarının başarıyla tamamlandığını hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kış dönemi kurslarının da ilgi gördüğünü söyledi.

Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Oyunları kış dönemi kurslarına 182 öğrencinin katıldığını vurgulayan Başkan Vekili Aldırmaz, Türkiye'de bütün sanatçılara hocalık yapmış duayenlerin verdiği bu kursların da çok başarılı geçtiğine inandığını söyleyeyerek, "Aralarında çok önemli sanatçılar, bestekarlar, söz yazarları var. Bu hocalardan ders almak büyük bir ayrıcalıktır. Belediyemizin kurslarında eğitim gören arkadaşlarımızın hocalardan memnuniyeti, bunu göstermektedir" dedi.

50 öğrencinin katıldığı Türk Sanat Müziği kurslarında Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Ali Şenozan, Toktay Sökmen, Uğur Doğan Türe, Aygül Tutu, Emin Eryürek, Lale Dağtekin ve Cevdet Cömertbay gibi ünlü isimler eğitim veriyor.

37 öğrencinin devam ettiği Türk Halk Müziği kurslarında ise Feridun Dalgınlı, Feyzullah Eti, Mehmet Ürün, Kadir Sarıgüney, Esat Kaya, Serkan Yontar, Ramazan İnal, Hasan Karagöz, Cumhur Kinter, Ali Zeren, Hakan Gedik ve Duran Acar gibi isimler hocalık yapıyor. Türk Halk Müziği kursları haftanın 5 günü devam ediyor.

Toplam 95 öğrencisi bulunan Türk Halk Oyunları kursları ise 75. Yıl Sanat Galerisi'nde veriliyor. 40 kişinin katıldığı yarışma grubunu Nihat Sucu, 55 kişinin katıldığı eğitim grubunu ise Battal Çelik yönetiyor.

Ayrıca, 30 personeli bulunan Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ise çalışmalarını şef Cumali Alişan yönetiminde haftanın 5 günü sürdürüyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir 'Kış Okulu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement