Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da - Son Dakika
Yerel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfa\'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Dünyanın hiçbir yerinde bugün Türkiye'de vatandaşımızın yararlandığı sağlık teminat paketi yok" dedi.

18.03.2014 13:59  Güncelleme: 14:04

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Dünyanın hiçbir yerinde bugün Türkiye'de vatandaşımızın yararlandığı sağlık teminat paketi yok" dedi.

Çelik, Eyyübiye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin temel atma töreninde, sağlık alanında büyük değişim ve dönüşümün yaşandığını belirtti.

Ağız ve diş sağlığının önemine değinen Çelik, gerekli önlemlerin alınmaması halinde bu durumun diğer birçok rahatsızlığın başlangıcı olabileceğine işaret etti.

Türkiye'nin yılda 50 milyar lira sağlık harcaması olduğunu anımsatan Çelik, "Bakanlık olarak bu ödemeleri biz yapıyoruz. Bu önemli bir rakamdır. Dünyanın hiçbir yerinde bugün Türkiye'de vatandaşımızın yararlandığı sağlık teminat paketi yok. Onun için halkımızın sağlıktan memnuniyeti yüzde 80'lere dayanmış durumda" dedi.

Çelik, Şanlıurfa'nın sağlık alanında daha iyi bir noktaya gelmesi için yatırımların hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, Çelik ile AK Parti milletvekilleri Emin Önen, Mahmut Kaçar ve Halil Özcan hastanenin temeline harç koydu.

Törenin ardından Uğurlu beldesine geçen Çelik, okuluna giderken minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden ilkokul öğrencisi Mehmet Çetindağ'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ailenin acısını paylaştıklarını dile getiren Çelik, "Beldeyi ayıran karayolunu 'çile yolu' olmaktan çıkaracağız. Konuyla ilgili buraya ne yapılması gerekiyorsa çalışmayı hızla bitirip beldeyi daha huzurlu hale getireceğiz" diye konuştu. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement