Çameli'de İftar Geleneği - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çameli'de İftar Geleneği

Çameli\'de İftar Geleneği
03.08.2013 15:30  Güncelleme: 09:17

Denizli'nin Çameli ilçesine bağlı Akpınar köyündeki iki mahallede her gün kişi iftar yemeği verirken, Kadir Gecesi için de iftar hazırlığı yapıldı.

Denizli'nin Çameli ilçesine bağlı Akpınar Köyü'ndeki iki mahallede her gün bir kişi iftar yemeği verirken, Kadir Gecesi için de dana kesilerek iftar hazırlığı yapıldı.

Denizli'nin Çameli ilçesine bağlı Akpınar Köyü'nde 4 yıldır her gün iftarlar birlikte yapılıyor. Akpınar Köyü'nün Boyalı ve Şaban Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar köy camisine asılan listeye ismini yazdırarak iftar yemeği veriyor.

Her iki mahallede verilen iftar yemeklerinde bir araya gelen vatandaşlar bir yandan oruçlarını açarken bir yandan da sohbet etme imkanı buluyor. Kadir Gecesi için köylüler kendi aralarından topladıkları para ile aldıkları danayı keserek iftar için dana kavurması yaptılar. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çameli'de İftar Geleneği - Son Dakika


Advertisement