Çan'da Tarla Günü - Son Dakika
Yerel

Çan'da Tarla Günü

Çan\'da Tarla Günü

Çanakkale'nin Çan İlçesinde, Hayvanların Kaba Yem ihtiyacını karşılamak amacıyla yürütülen yayım faaliyetleri kapsamında kurulan Silajlık Mısır Çeşit Demonstrasyonuna ait Tarla Günü yapıldı.

28.09.2013 14:00

Çanakkale'nin Çan İlçesinde, Hayvanların Kaba Yem ihtiyacını karşılamak amacıyla yürütülen yayım faaliyetleri kapsamında kurulan Silajlık Mısır Çeşit Demonstrasyonuna ait Tarla Günü yapıldı.

Çiftçi Ayhan Topaloğlu'na ait 15 dekarlık alanda 4 farklı çeşit kullanılarak kurulan Silajlık Mısır Çeşit Demonstrasyonunun tarla gününe, Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Nazlım, İl Genel Meclisi Üyeleri, Tarımsal Amaçlı Kooperatif Başkanları, Ziraat Odası Başkanları ve yöre çiftçileri katıldı. İl Müdürü Mustafa Akkuş, tarla gününde yaptığı konuşmada, "İlimizin tarımsal faaliyetleri içerisinde hayvancılık önemli bir potansiyele sahiptir. İlimizde toplam 50.720 adet tarımsal işletme mevcuttur. Bunun yüzde 41'ini büyükbaş hayvancılık işletmesi, yüzde 15,5'ini de küçükbaş hayvancılık işletmesi oluşturmaktadır. Çan İlçemizde de hayvancılığın tarımsal faaliyetler içerisinde önemli bir yeri bulunmaktadır. Hayvancılığın temel girdisi olan yem, ekonomik ve karlı bir hayvancılık faaliyeti yürütmede en önemli etkendir. Hayvancılık işletmeleri kaba yem ihtiyaçlarını yem bitkilerinden sağlamaktadırlar. Bakanlığımızın çiftçimize verdiği yem bitkileri destekleri ile Yem Bitkileri üretimimiz 2002 yılından beri artmaktadır. Daha da artacaktır, eğer ekonomik anlamda bir hayvancılık yapmak istiyorsak yem bitkileri üretimine önem vereceğiz, Çan çiftçimiz bu önemin farkındadır. Çünkü bir yem bitkisi olan Yem Bezelyesi de ilk defa bu ilçemizde yaygın olarak üretilmeye başlamıştır" dedi. Yapılan konuşmalardan sonra silajlık mısır ekili tarla çiftçiler ve katılımcılar tarafından gezildi. Kurulan demonstrasyon çalışması ile ilgili çiftçilere bilgi verildikten sonra silaj makinası ile biçim yapıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çan'da Tarla Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement