Çanakkale 1915 Filmi - Son Dakika
Yerel

Çanakkale 1915 Filmi

Çanakkale 1915 Filmi

Çanakkale destanının anlatıldığı Çanakkale 1915 filminin Galası için Gaziantep'e gelen film yapımcısı Serkan Balbal ve oyuncular, Şahinbey'i gezdi.

30.10.2012 15:18

Çanakkale destanının anlatıldığı Çanakkale 1915 filminin Galası için Gaziantep'e gelen film yapımcısı Serkan Balbal ve oyuncular, Şahinbey'i gezdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun da bulunduğu gezide film yapımcısı Serkan Balbal, oyuncu Barış Çakmak, İlker Kızmaz ve Baran Akbulut sırasıyla el sanatlarıyla yaşayan müze tarihi Gümrük hanı, Gaziantep Savaş Müzesi, Sokak sağlıklaştırma çalışma alanı ve Şahinbey Parkını gezdiler.

Çanakkale 1915 filminin yapımcısı Serkan Balbal, iki gündür Gaziantep'te olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Burada Çanakkale filmimizin hem galasını yaptık hem de Gaziantep'in tarihi yerlerini gezdik. Şahinbey Parkında teleferiğe ve dağ kızağına bindik. Burası insanların sosyal hayat için aktivite yapabilecekleri bir park olmuş biz çok etkilendik. Gaziantep'in en önemli özelliği milli mücadele döneminde Fransızlara karşı göstermiş olduğu mücadele ve bununla ilgili olarak savaş müzesi olsun o dönemdeki gayreti anlatan buradaki yapılar olsun anlatılan hikayeler olsun hepsi bizi çok fazla etkiledi."

Şahinbey ilçesinde yapılan birçok projeyi gezdiğini anlatan Balbal, şunları söyledi: "Sosyal ve kültürel alanda birçok projenin hayata geçirildiğini gördük. Bu başarılı çalışmasından dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum. Bir şehrin geleceğini halktan çok halkın seçtiği kişiler belirliyor. Bu noktada belediyecilik hizmetleri çok önemlidir. İstanbul'da burada gördüğümüz sosyal imkanların bir çoğundan uzakmışız, özellikle yeşilden uzakmışız. Bunu görüp birazda kıskançlık içinde gidiyoruz. Bu nedenle başkanımıza teşekkür ediyorum."

Filmin oyuncuları ise Gaziantep'te tarihi mekanın gün yüzüne çıkarılmasının memnuniyet verici olduğunu bildirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale 1915 Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement