Çankaya'da Yeni Yapılan Parklara Yeni İsimler - Son Dakika
Yerel

Çankaya'da Yeni Yapılan Parklara Yeni İsimler

Çankaya\'da Yeni Yapılan Parklara Yeni İsimler

Çankaya Belediyesi, park yapım atağına devam ederken Türkiye’ye hizmet etmiş değerleri de unutmuyor.

08.02.2014 09:58

Çankaya Belediyesi, park yapım atağına devam ederken Türkiye'ye hizmet etmiş değerleri de unutmuyor.

Çankaya Belediye Meclisi, 5. Dönem 337. birleşiminde aldığı kararla Prof. Dr. Alpaslan Işıklı'nın adının Çankaya ilçesi sınırlarında bir parkta yaşatılmasına karar verdi.

Park yapımında önemli bir rekora imza atarak bir seçim döneminde 100'ün üzerinde parkı tamamlayıp hizmete açan Çankaya Belediyesi, 10 parkı daha tamamladı, yedi ayrı parselde de inşa çalışmalarına devam ediyor. Çankaya'da park atağı devam ederken toplumsal hafızada yer etmiş kişi ve olayları unutturmamak için de titizlikle isimlendirme çalışmaları yapılıyor. Mülkiye'nin unutulmaz simalarından Prof. Dr. Alpaslan Işıklı da Çankaya parklarında anıları yaşatılanlar arasında yerini alacak.

Öğrencilik yıllarında SBF Talebe Cemiyeti Başkanlığı yapan Işıklı, akademik kariyerini sürdürürken SBF Yönetim Kurulu üyeliği, Yüksek Hakem Kurulu üyeliği yapmıştı. 12 Eylül sürecinde 1402'lik olarak üniversiteden uzaklaştırılan Işıklı, 1989'da açtığı davayı kazanmış, yıllar sonra da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in önerisiyle YÖK üyeliği yapmıştı. Tüm Öğretim Elemanları Derneği Genel Başkanlığı, Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanlığı görevlerinde bulunan Işıklı, 13 Temmuz 2013'te geçirdiği kalp krizi sonucu Seferihisar'da hayatını kaybetmişti.

OSTİM FACİASINDA ÖLEN DİLEK GÜRER DE ÇANKAYA'DA YAŞATILACAK

Üç yıl önce 3 Şubat'ta OSTİM'de peş peşe gelen patlamalarda hayatını kaybeden makine mühendisi Dilek Gürer'in anısı Çankaya Belediyesi'nce yapımı tamamlanan parklardan birinde yaşatılacak.

Belediye tarafından Dikmen'de İlker 1. Cadde üzerinde 2900 m²'lik bir alanda yapımı tamamlanan parka Çankaya Belediye Meclisi tarafından Dilek Gürer'in adının verilmesi kararlaştırıldı.

Gürer'in anısının ailesinin oturduğu mahalledeki parkta yaşatılma kararına onay veren Belediye Meclisi'ne teşekkür eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "İş kazasından çok bir katliama benzeyen Ostim Faciası'nın unutulmaması, ihmalin getirdiği cinayet gibi kazaların yaşanmaması, ailelerin ocaklarına bir daha ateş düşmemesi için Dilek Gürer ve 19 kader arkadaşının anısını Dikmen'de yaşatacağız ve onları unutturmayacağız" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankaya'da Yeni Yapılan Parklara Yeni İsimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement