Çatak'ta 'Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatlarında Yeni Ufuklar' Projesi - Son Dakika
Yerel

Çatak'ta 'Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatlarında Yeni Ufuklar' Projesi

Çatak\'ta \'Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatlarında Yeni Ufuklar\' Projesi

Van’ın Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında yürütülmekte olan ‘Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatlarında Yeni Ufuklar’ projesi kapsamında kilim atölyeleri ve uygulama sınıflarının açılışı yapıldı.

28.03.2014 14:00

Van'ın Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında yürütülmekte olan 'Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatlarında Yeni Ufuklar' projesi kapsamında kilim atölyeleri ve uygulama sınıflarının açılışı yapıldı.

Açılış programına Çatak Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, beraberindeki İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yaman ve İlçe Müftüsü Muhammet Sadık Kılıç ile beraber kurdeleyi kesti. Kursları dolaşan Kaymakam Koyuncu, Halk Eğitim Merkezi Müdür ve öğretmenlerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapılan çalışmalardan çok memnun olduğunu, bu tür çalışmalarda devamın sağlanması ve yöre halkının ekonomik kazanç sağlayacak düzeye gelmesinin önemli olduğunu ifade eden Kaymakam Koyuncu, projenin hazırlanması ve uygulanmasında emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yaman, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Manto ve personeline teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yaman, amaçlarının yıllar önce bölgede kadınların evlerinde ördükleri, ancak günümüzde unutulmaya yüz tutan kilimi yeniden canlandırarak turizme kazandırmak ve ilçe ekonomisine katkı sağlamak istediklerini kaydetti. Yaman, "Kültürel değerlerimize sahip çıkmak, o değerleri korumak istiyoruz. Müdürlüğümüz ve SODES ile ortaklaşa yürütülen SODES projesi kapsamında kilim, dokuma tezgahları, örme reçme ve overlok makineleri ve gerekli iplik ve dokuma malzemeleri alınarak ilçede yeni iş alanları oluştu. Projeyi hayata geçiren SODES Proje Koordinatörü Hamdi İnan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Manto, kadrolu öğretmenler Mehmet Alpan, Aslı Değirmenci ve Zehra Özlüer'in ilçeye renk kattıklarını ifade eden Yaman, yeni iş alanlarının oluşmasına SODES tarafından destekleneceğini belirtti.

Kursta çok güzel eserler ortaya çıktığını ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Manto ise, "Bundan sonra da imkanlarımızı zorlayarak kilimi hem yaşatmak hem de ev ekonomisine katkı sağlaması için çalışacağız. Tüm köylerimize yeniden yayılmasını, evlerde örülmesini istiyoruz" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çatak'ta 'Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatlarında Yeni Ufuklar' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement