Çatışmalar Kan Bağışını Etkiledi - Son Dakika
Yerel

Çatışmalar Kan Bağışını Etkiledi

Çatışmalar Kan Bağışını Etkiledi

Muş Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından başlatılan kan bağış kampanyası, bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle olumsuz etkilendi.

04.08.2015 17:20

Muş Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından başlatılan kan bağış kampanyası, bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle olumsuz etkilendi.

Muş'ta kan bağış kampanyası başlatan Kızılay Kan Bağış Merkezi, bölgede yaşanan olaylar dolayısıyla kan bağışında ciddi bir düşüşün yaşandığını açıkladı. Muş Valiliği önünde kan bağış otobüsü ile faaliyetlerini yürüttüklerini belirten Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, bölgede yaşanan çatışma ortamından dolayı kan bağışından büyük ölçüde azalma meydana geldiğini açıkladı. Kızılay kan bağış merkezlerinin ülke genelinde 6 bin civarında kan topladıklarını ifade eden Dr. Şeker, "Türkiye geneli Kızılay Kan Bağış Merkezleri günde ortalama olarak 6 bin üzerinde kan topluyordu. Bu sayı Ramazan ayı öncesinde de devam etti. Ramazan ayıyla birlikte kan bağışlarımızda Türkiye genelinde günde bin civarına kadar düştü ve Türkiye genelinde kan depolarımızda kan sayısının azalmasına neden oldu" dedi.

Bölgede yaşanan olayların kan bağışında ulaşılması beklenen hedefleri etkilediğini kaydeden Dr. Şeker, "Bizim burada amacımız, vatandaşımızın kan ihtiyacını karşılamak. Ancak bir yandan yaşanan sıcaklık ortamı diğer yandan ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan çatışma ortamı kan bağış sayılarımızda beklediğimiz hedeflere ulaşmamaya neden oldu. Aynı zamanda ilçelerimizde ekipler yapmayı planlanıyorduk. Yaşanan bu sıkıntılardan dolayı ilçedeki ekiplerimizi iptal etmek zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

Muş merkezde kan almaya devam edeceklerini vurgulayan Dr. Şeker, "Şu anda Muş merkezde kan alıyoruz, bu olaylardan dolayı bazı kan talebini karşılamakta zorlanıyoruz. Bu açında bütün halkımızı kan bağışına davet ediyoruz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çatışmalar Kan Bağışını Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement