Çermik'e Dev Yatırım - Son Dakika
Yerel

Çermik'e Dev Yatırım

Çermik\'e Dev Yatırım

Diyarbakır'ın Çermik ilçe nüfusuna kayıtlı iş adamı Hamza Öner, ilçede hayata geçirmek istedikleri proje ile Çermik'in çehresinin değişeceğini söyledi.

09.03.2013 16:33

Diyarbakır'ın Çermik ilçe nüfusuna kayıtlı iş adamı Hamza Öner, ilçede hayata geçirmek istedikleri proje ile Çermik'in çehresinin değişeceğini söyledi.

Çermik'te kurduğu tekstil atölyesi ile ilk etapta 60 kişiye iş olanağı sağlayan iş adamı Hamza Öner, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük yatırımını Çermik'e yapacaklarını belirtti. Tarihi Haburman Köprüsü yanında bulunan Aşukar eteğine yapacakları 3 bin 500 devre mülkle Çermik'i turizm merkezi haline getireceklerini kaydeden Öner, bu yatırım ile ilçenin çehresinin değişeğini dile getirdi. Proje ile ilgili bilgi veren Yüksek Mimar Hakan Dölgen, tarihi Haburman Köprüsü yanında Aşukar eteğine yaklaşık 3 bin 500 adet devre mülk, 5 yıldızlı otel, alışveriş merkezi, içinde sineması ve otoparkı olan, termal suların olduğu, SPA, Aquapark, çocuk eğlence merkezi, cami, cemevi, sinagog ve kilisenin de içinde bulunduğu çok kapsamlı bir kompleks yapacaklarını söyledi. Ayrıca yapılacak komplekste Çermikli köylü vatandaşların yöresel eşyalarını satabilecekleri bir yerin yanı sıra 400 metrekare alana da müze yapılacağı belirtildi. Toplamda 300 bin metrekarelik bir alana kompleks yapılacağını kaydeden Yüksek Mimar Hakan Dölgen, ilk etapta 30 bin metrekare üzerine inşaat yapacaklarını, bununla ilgili projede son aşamaya gelindiğini ifade ederek, yılsonunda inşaata başlayacaklarını söyledi.

Başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika'da oluşturulacak ofisler aracılığıyla devre mülkleri satışa sunacaklarını vurgulayan Hakan Dölgen, turizm şirketleri aracılığıyla misafirleri ilçeye getireceklerini dile getirdi. Uluslararası turizm fuarlarına Çermik adına katılacaklarını da belirten Dölgen, kendilerine destek veren ilgili bakanlıklara, bölge milletvekillerine, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e, Kaymakam Mimar Sinan Batmaz'a ve Belediye Başkanı Mehmet Akdağ'a teşekkür ettiğini söyledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çermik'e Dev Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement