Çevre Derneği'nden Gölet Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Çevre Derneği'nden Gölet Uyarısı

Çevre Derneği\'nden Gölet Uyarısı

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, sulak alanlar ve su başlarına yönelik düzenledikleri gezinin ardından çeşitli uyarılarda bulundu.

06.08.2015 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, sulak alanlar ve su başlarına yönelik düzenledikleri gezinin ardından çeşitli uyarılarda bulundu.

Sümer, Eskişehir'de sulak alanlarının Bursa'ya göre az olduğunu, Eskişehir'de; Sakarbaşı, Musaözü Göleti, Regülatör gibi sular alanları olduğunu belirtti. Doç. Dr. Güner Sümer, "Regülatör su başına bir gezi düzenledik. Burada regülatör su yüzeyinin tamamen çöplerle, pet plastik şişeleri ile kapladığını gördük" dedi.

Türkiye'de sulak alanlar ve su başlarının en çok organik madde üreten ek sistemler olduğunu belirten Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, "Bu sulak alanlar erozyonu ve su taşkınlarını önlemektedir. Ayrıca iklimin dengelenmesinde ve tarımda verimliliğin artırılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Sulak alanlar ve su başları aynı zamanda kuşların ve yabani hayvanların konaklanma ve barınma alanlardır" diye konuştu.

Sümer, Sakarbaşı, Balıkdamı ve Musaözü Göleti gibi sulak alanların korunması ve geliştirilmesi için halkı ve ilgili kurumları göreve davet etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çevre Derneği'nden Gölet Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement