Çevreciler 19 Nisan'da 19. Ormanlarını Oluşturacak - Son Dakika
Yerel

Çevreciler 19 Nisan'da 19. Ormanlarını Oluşturacak

Çevreciler 19 Nisan\'da 19. Ormanlarını Oluşturacak

Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, 19 Nisan 2015 Pazar günü Muttalip Mevki’inde oluşturacakları 19. Orman için vatandaşları fidan dikmeye davet etti.

16.04.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, 19 Nisan 2015 Pazar günü Muttalip Mevki'inde oluşturacakları 19. Orman için vatandaşları fidan dikmeye davet etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sümer, her yıl bir orman oluşturduklarını belirtti. Bugüne kadar 90 bin fidan dikerek 18 orman oluşturduklarını anlatan Doç. Dr. Güner Sümer, "19 Nisan 2015 Pazar günü yeni bir orman daha oluşturacağız. Aynı gün saat 11.00'de Vişnelik Cumhuriyet Lisesi önünde otobüs hareket edecek. Bugün Eskişehir'de kişi başına 5 metrekare yeşil alan düşmektedir. Bu rakam Avrupa'da 9 metrekaredir. Eskişehir'de çevrenin geliştirilmesi için daha fazla fidan dikilmesi gerekmektedir" dedi.

Türkiye'de sadece Orman Müdürlüklerinin fidan dikmesi ile ormancılık olamayacağını belirten Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, "Türkiye'de toptan seferberlik ilan edilerek herkesin en az 2-3 fidan dikmesi gerekmektedir. Doğadaki ekosistemde denge bozulduğunda iklimler değişmektedir. Kış ortasında yaz olmakta ve yaz ortasında kış olmaktadır. İklim değişikliği ile erozyon ve çölleşmeyi önlemek için herkesi fidan dikmeye davet ediyoruz" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çevreciler 19 Nisan'da 19. Ormanlarını Oluşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement