CHP'den, Atso Başkanına Tepki - Son Dakika
Yerel

CHP'den, Atso Başkanına Tepki

CHP\'den, Atso Başkanına Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Meclis Salonu'ndaki işadamları ve sivil topum kuruluş başkanlarının yaptığı siyasi toplantıya tepki gösterdi.
CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi...

13.11.2013 13:32

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Meclis Salonu'ndaki işadamları ve sivil topum kuruluş başkanlarının yaptığı siyasi toplantıya tepki gösterdi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş parti binasında yapmış olduğu basın açıklamasında, gerçekleştirilen toplantıyı eleştirdi.

Hanifi Çavuş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bilindiği üzere ülkemiz artık yerel seçimler için seçim atmosferine girmiştir. İlimizde de bu konuda tüm siyasi partilerin çalışmaları vardır ve tabi olanda budur her siyasi parti ideası olduğu ve şehre daha çok hizmet edeceğim gayesi ile seçimlere hazırlanır ve projelerini fikirlerini vatandaş ile paylaşır o paylaşımlarının kendisine oy olarak dönmesini umut eder. CHP olarak bizde yaptığımız araştırmalar sonucunda aday olarak İnşaat Mühendisi Zeynal Bakır'ı ismi konusunda il başkanlığımız merkez ilçe başkanlığı kadın ve gençlik kolları ile birlikte genel merkezimize sunduk PM ve MYK bu isteğimizi kabul ederek adayımızı resmileştirdi. Şimdi diğer siyasi partilerin adaylarını belirlemesini bekliyoruz. Çalışmalarımıza daha da hız vereceğiz.

Ancak bizleri siyasi olarak çok etik bulmadığımız bazı davranışlar bu açıklamayı yapmaya kamuoyu adına kamuoyunun aydınlanması adına sorularımız olacaktır.

ATSO Başkanı Sayın Mustafa Uslu hangi vasıfla bir siyasi partinin aday belirleme sürecine dahil olmuş ve iş adamlarını dahil etmiştir? Objektif ve tarafsız durması gereken iş adamalarımızı bu toplantılarda AKP için ATSO'nun binasında neden oy kullanarak adı geçen partinin parti içi seçimlerine müdahale etmişlerdir bu o siyasi partinin il ilçe ve yönetim kadrolarını yok saymak değimidir? ATSO odası bir siyasi partinin arka bahçesi konumuna neden getirilmiştir? Diğer siyasi partiler neden yok sayılmıştır? ATSO Başkanı Sayın Uslu istifa edip AKP'de siyaset yapmayı seçecek mi? ya da bu konuda kamuoyundan ve AKP dahil tüm siyasi partilerden özür dileyecek mi? Sayın uslu teşvik yasasında ilimiz mağdur edilirken ileride AKP'de siyaset yapmak için mi sustu? Elektrik, SGK, 2 inci organize konusunda ilimiz mağdur olurken uslu neden sustu? Organize sanayi bölgesinden ergi çaya akan kirli sanayi artıkları konusunda sayın uslu neden açıklama yapma ya da önlem alma gereği hissetmemektedir? Bu toplantıya katılan ya da katılmayan iş adamlarımız bu konuda açıklama yapacaklar mı, yoksa ATSO tek siyasi düşünce odası konumuna dönüşmüş müdür?

Bu tarz yapılan toplantılar halkın özgür iradesine kelepçe vurmaktır, bu tarz yapılan baskılar demokrasinin konuşulduğu bir ülkede feodal yapıyı yeniden hortlatmak değil midir?

Yanınızda çalışan işçi emekçi kardeşlerimize köle muamelesi yaparken bu Adıyaman sevdanızı doğrusu anlamış değilim. Biz yola çıkarken haramilerin saltanatını yıkacağız demiştik halkın iktidarını kuracağız demiştik. Bu şiar ile tüm halkımızı bu düzene karşı CHP'ye davet ediyorum." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'den, Atso Başkanına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement