CHP'li Kök, Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı - Son Dakika
Yerel

CHP'li Kök, Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı

CHP İl Başkanı Kök, "Kadınlarımıza çok güveniyor, o nedenle kadınlarımızı örgütlü ve harekete geçmiş olarak görmeyi arzu ediyoruz" dedi.

07.03.2013 16:40  Güncelleme: 16:49

CHP İl Başkanı Devrim Kök, "Kadınlarımıza çok güveniyor, o nedenle kadınlarımızı örgütlü ve harekete geçmiş olarak görmeyi arzu ediyoruz" dedi.

Devrim Kök, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk kadınının Kurtuluş Savaşı'nda gerektiğinde tarihin akışını nasıl değiştirebildiğini tüm dünyaya gösterdiğini kaydetti. Türk kadınının verdiği mücadeleyle tarihin akışını değiştirdiğine değinen Devrim Kök, bugün ise kadınların geçim sıkıntısı, işsizlik gibi zorluklarla karşı karşıya olduğunu savundu.

Kadınların istemeleri halinde dünyayı değiştirebileceklerini belirten Kök, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Biliyoruz ki, kadınlarımız kafasına koyduğunu yapar. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınlarımıza çok güveniyor, o nedenle kadınlarımızı örgütlü ve harekete geçmiş olarak görmeyi arzu ediyoruz. Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla annelerimize, eşlerimize, kız kardeşlerimize, halalarımıza, teyzelerimize diyoruz ki: Sizi erkek ile eşit görmeyen, sizi sosyal hayattan koparıp eve kapatmak isteyen, sizi kadına şiddete, yoksulluğa, işsizliğe mahkum eden bugünkü siyasi anlayışı ve bu anlayışın inatla savunucusu iktidara karşı bizlerin verdiği mücadelede yanımızda olun, destek verin. Gelin el ele verelim, kadına şiddeti de, cinsiyet ayrımcılığını da yerlere serelim. Size de, bize de yakışan Türkiye'yi birlikte kuralım."

Yayıncı: Güç Gönel - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'li Kök, Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement