CHP'li Zengin: " Bugün Tüm Engelli Kardeşlerimizin Sorunları Değerlendiriliyor" - Son Dakika
Yerel

CHP'li Zengin: " Bugün Tüm Engelli Kardeşlerimizin Sorunları Değerlendiriliyor"

CHP\'li Zengin: " Bugün Tüm Engelli Kardeşlerimizin Sorunları Değerlendiriliyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin," 3 Aralık günü ülkemizde olduğu gibi, bütün dünyada engelliler günü olarak biliniyor.

03.12.2013 10:04

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin," 3 Aralık günü ülkemizde olduğu gibi, bütün dünyada engelliler günü olarak biliniyor. Bugün tüm engelli kardeşlerimizin sorunları değerlendiriliyor. Engelli yurttaşlarımız da sorunlarına çözüm, dertlerine deva arıyorlar" dedi.

Zengin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, CHP olarak tüm engelli vatandaşların sorunlarını çözeceklerini belirtti. Dünya Sağlık Örgütü'nün 2008 yılı verilerine göre tüm dünyada yaklaşık bir milyar özel ilgiye muhtaç engelli olduğunu ifade eden Zengin, "Ne yazık ki, ülkemizle ilgili elimizde yeni veri yok, 2002yılı itibarıyla yaklaşık 8,5 milyon insanımızın engelli olduğu kayıtlı.Ama bu rakam tam anlamı ile gerçeği yansıtmıyor. Çok daha fazla engelli kardeşimiz sorunlarıyla boğuşuyor. Hem kendileri, hem aileleri çaresizlik içinde, ilgi, katkı ve destek bekliyor.Hepimiz biliyoruz ki, engelli olmak sadece bireysel kişiyi tek başına ilgilendiren bir sorun değildir.Engelli olmak, Aileyi de, yakın çevresini de her açıdan çok ciddi etkiliyor, yoruyor, yıpratıyor, bunaltıyor.Yine biliyoruz ki, engellilik de farklı farklıdır.Ortopedik, görme, işitme, dil, zihinsel özürlü vb. yanında, sürekli hastalık sahibi engelli grupları da vardır.Her bir grubun ihtiyaçları da, eğitim, sağlık, istihdam, ulaşım, rehabilitasyon ve bakım gibi konularda karşılaşılan sorunlar da farklı farklıdır" diye konuştu.

Mesajında temel insan haklarına saygılı, fırsat eşitliğine dayalı, her türlü ayrımcılıktan uzak, engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımlarını sağlamaya yönelik politikalar üretilemediğini öne süren Zengin, "2006 yılında çıkartılan Sağlık Raporu Yönetmenliğinin ortaya çıkardığı kargaşa nedeniyle engelliler, eğitim, sağlık, ulaşım, emeklilik, sosyal yardım sağlanması, diş tedavisi, araç alımı vb. konularında büyük sıkıntı ve mağduriyetler yaşamaktadırlar.Bu gerçekler gösteriyor ki, engellilere ilişkin birçok temel sorun AKP iktidarı dönemimde çözülmemiştir, çözülememiştir.Biz söz veriyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, engelli kardeşlerimiz toplumda herkesin sahip olduğu haklara eşitlik temelinde sahip olacak, sorunlarını onların örgütleriyle el ele vererek, konuşarak, danışarak planlı ve projeli bir çalışmayla çözecektir" ifadelerini kaydetti. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Zengin: ' Bugün Tüm Engelli Kardeşlerimizin Sorunları Değerlendiriliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement