CHP Milletvekili Cihaner."Bir Ülke, Eğer Hukukçularıyla İnsanlarıyla Kurtuluşu Dışarıda Arıyorsa... - Son Dakika
Yerel

CHP Milletvekili Cihaner."Bir Ülke, Eğer Hukukçularıyla İnsanlarıyla Kurtuluşu Dışarıda Arıyorsa...

CHP Milletvekili Cihaner."Bir Ülke, Eğer Hukukçularıyla İnsanlarıyla Kurtuluşu Dışarıda Arıyorsa...

CHP Milletvekili İlhan Cihaner, "Bir ülke, eğer hukukçularıyla insanlarıyla kurtuluşu dışarıda arıyorsa çünkü artık o noktaya gelmiş durumdayız biz.'Ankara'da hakimler var' yerine 'Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine giderim alırım'ı düşünmeye"...

15.03.2013 00:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Milletvekili İlhan Cihaner, "Bir ülke, eğer hukukçularıyla insanlarıyla kurtuluşu dışarıda arıyorsa çünkü artık o noktaya gelmiş durumdayız biz. 'Ankara'da hakimler var' yerine 'Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine giderim alırım'ı düşünmeye başlamışsa bu gerçekten utanç verici" dedi.

Cihaner, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesinin lokalinde yaptığı konuşmada, yargının iç dinamikleriyle reform yapma rolü olmadığını ve bu reformu sağlayamayacağını belirterek, yargının iktidarın bir fonksiyonu olduğunu söyledi.

Bir ülkedeki hukuksuzluklara ancak halkın "dur" diyebileceğini dile getiren Cihaner, "Bir ülke, eğer hukukçularıyla insanlarıyla kurtuluşu dışarıda arıyorsa çünkü artık o noktaya gelmiş durumdayız biz. 'Ankara'da hakimler var' yerine 'Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine giderim alırım'ı düşünmeye başlamışsa bu gerçekten utanç verici. Bizim artık yeniden bir yargı reformu demiyorum, bir yargı devrimini hayata geçirmemiz gerekir" diye konuştu.

Cihaner, bir vatandaşın "CHP içerisinde umduğunuzu buldunuz mu" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bulunduğum yerden memnunum. Daha da iyi olacak, bunu samimi olarak söylüyorum. Çünkü şu anda CHP gerçekten çok kritik bir görev üstlenmiş durumda. Yani diğer siyasi akımlar, kendileri dışındaki her şeyi dışlamış durumda. CHP, neredeyse Türkiye'nin şu anda ihtiyaç duyduğu o toplumsal sözleşmenin tüm unsurlarını içinde barındırıyor. Dolayısıyla dışarıya bir zafiyet olarak görülen bazı şeyler, aslında Türkiye'nin arayışının yansıması bence. Buradan da kısa sürede akli bir sonucun, bir uzlaşmanın çıkacağına ve tüm Türkiye'ye yansıyacağına inanıyorum. Yerimden memnunum."

Mısır Çarşısı'ndaki patlama davasında Pınar Selek'in müebbet hapis cezasına çarptırılmasına da değinen Cihaner, şunları kaydetti:

"Maddi gerçeğe ilişkin bir tartışma var ama bu son verilen karardan sonra bu dava, artık inanılmaz bir hukuk cinayetine dönüşmüş durumda. Yani mahkemenin kendi verdiği karardan başkanın değişmesinden sonra dönmesi, buradan çıkacak hiçbir sonucu adil hale getirmez. Burada ilginç bir şekilde, henüz ne olduğunu da çözemediğim bir şekilde kan davasına dönüşmüş bir durum var. Umuyorum daha önceden yaşamış olduğumuz tatsız olaylara dönüşmez. Bir an önce adalet yerini bulur. Sırf bu davanın bu kadar uzamış olması bile bu davayı artık adaletsiz hale, insan haklarının ihlal edildiği bir dava haline getirmiştir. Eğer ki o eylemi yapmış olsa bile. Çünkü bu kadar uzun yargılamayla insan suç, ceza tehdidi altında tutulamaz ama maddi gerçeğin tartışılmasıyla ilgili de çok ciddi sıkıntılar var. Sadece bir tane patlamanın bombadan kaynaklandığına, kaynaklanmış olabileceğine dair rapor olduğu söyleniyor. Onun yanında bir sürü de 'tüp gaz patlamasıdır' diye rapor var."

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Yayıncı: İbrahim Uyar - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Milletvekili Cihaner.'Bir Ülke, Eğer Hukukçularıyla İnsanlarıyla Kurtuluşu Dışarıda Arıyorsa... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement