CHP Soma'da 4 Beldede Referandum Yaptı - Son Dakika
Yerel

CHP Soma'da 4 Beldede Referandum Yaptı

CHP Soma\'da 4 Beldede Referandum Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Soma ilçe Teşkilatı Manisa'nın Büyükşehir Belediyesi statüsüne geçmesinin ardından kapatılacak beldeler arasında yer alan Cenkyeri, Turgutalp, Avdan ve Yağcıllı'da referandum yaptı.

24.10.2012 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Soma ilçe Teşkilatı Manisa'nın Büyükşehir Belediyesi statüsüne geçmesinin ardından kapatılacak beldeler arasında yer alan Cenkyeri, Turgutalp, Avdan ve Yağcıllı'da referandum yaptı.

CHP'li Bayramoğlu, dört beldede yaptıkları referandumda bin 574 kişinin oy kullandığını bunlardan Bin 532'sinin kapatılmasın, 42'sinin ise kapatılsın oyu kullandığını açıkladı.

Belde belediyelerinin kapatılması ile ilgili olarak partisinin görüşlerini kamuoyu ile daha önceden paylaştığını belirten Bayramoğlu, "Beldelerdeki belediyelerin halkın kolay ulaşabilmesi ve derdini en kısa sürede muhatabına iletebilmesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. ve kapatılma kararının halkın isteklerinin yetkili yerlere ulaştırılmasını zorlaştıracağını savunuyoruz. Böyle bir karar alınmadan en azından halkın da onayının alınması anlamında halka sorulmasının doğru olacağını düşünüyoruz. Aksi durumda belde halkının belediye hakkı ona sorulmadan elinden alınmış olacaktır. Karar uygulamaya geçtikten sonra beldelerde yaşayan halkımızın derdine muhatap bulmak için büyük çabalar harcaması gerekeceğini bugünden görüyor ve AKP'yi uyarı görevimizi yapıyoruz; belde belediyelerini kapatmayın" diye konuştu.

Bayramoğlu, referandum yapma amaçlarını da anlattı: "Buradaki amaç hem kendi düşüncemizin hem de AKP' nin düşüncesinin halk tarafından ne kadar onaylanıyor olduğunu görebilmekti.

Öncelikle Cuma günü konunun belediye hoparlöründen duyurulması ile ilgili olarak yaptığımız başvuruya yalnızca Cenkyeri Belediye başkanı sayın Mehmet Kaya olumlu yanıt verdi. Diğer Belde belediye başkanları; başkanlığını yaptıkları belediyenin kapatılması konusunda halkın görüşünü aktaracağı bu referandumu ilan etmekten kaçındılar. Biz de 12.00 - 15.00 saatleri arasında halkımıza çok fazla duyurma imkanı bulamadığımız referandumu yaptık. Toplam 4 beldede 1574 kişi oy kullandı. Kapatılmasın diyen bin 532 kişi, kapatılsın diyen 42 kişi. Görüldüğü üzere beldelerde yaşayan halkımız belediyelerinin kapatılmasını istemiyor. AKP bu yasayı bu haliyle genel kuruldan geçirir ve uygularsa bunu halkın düşüncesini almadan, belde halkının hakkını gasp ederek ve halka rağmen yapmış olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururum." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Soma'da 4 Beldede Referandum Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement