Çiğli'de Birol Soylu İddialı - Son Dakika
Yerel

Çiğli'de Birol Soylu İddialı

Çiğli\'de Birol Soylu İddialı

Çiğli Belediye Başkan aday adayı Birol Soylu, ilçe muhtarlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

29.08.2013 14:40

Çiğli Belediye Başkan aday adayı Birol Soylu, ilçe muhtarlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Toplantıya Esentepe, Maltepe, Şirintepe, Ahmet Taner Kışlalı, Cumhuriyet Mahallesi,Balatçık, Yakakent, Sasalı- Tuzla, Güzeltepe, Sasalı, Kaklıç, Köyiçi, Aydınlıkevler ve İzkent mahalle muhtarlarının yanı sıra partililerde katıldı.

SLOGANIMIZ 'BİRLİKTE YÜRÜTMEK'

İş hayatı ve siyasi yaşamındaki tecrübesi sonrası belediye başkanlığını en iyi şekilde yapacağına inandığı için aday adayı olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Soylu, "Muhtarların günümüz hayatındaki ve yerel yönetimlerdeki rolleri çok büyük. Hiçbir zaman 'bana çalışın' lafını duymayacaksınız benden… Süreçte tek tek fikir alışverişinde bulunacağız. Sık sık bir araya geleceğiz. Sizlerden öğreneceğimiz çok şey var. Mahallelerinizin muhtarı sizsiniz. Muhtarlar bence mahallelerinde birer vekil gibi… En büyük sloganımız 'birlikte yönetmek.' Bu benim manifestom.Örgütü yok saymadan siyasi yapıya vefasızlık yapmadan, seçildikten sonra her şeyin üstünde kendimizi görmeden konusunda uzman profesyonel yapıyı oluşturup birlikte Çiğli'yi yöneteceğiz.Belediye başkanı, başkan yardımcıları ve örgüt birlikte sürekli mahallelerde olacağız vatandaş sorunlarını dile getirdiğinde ivedilikle üzerine gideceğiz" dedi.

"ÇİĞLİ'Yİ OTEL OLMAKTAN KURTARACAĞIZ"

Sahadaki aday adaylarının 'Çiğli'yi başka mahallelerin arka bahçesi olmaktan kurtarmalıyız' dediklerine dikkat çeken Soylu, " ne yapmalıyız bunu konuşmalıyız. 5 büyük projemiz var. Hepsinin ayakları yere basıyor. Bu projeler Çiğli'yi marka kent yapacak.Gençler Çiğli'de kalmak yerine, Karşıyaka'ya Konak'a gidiyor akşam dönüyor evine…Çiğli'yi otel olmaktan kurtaracağız. Sosyal aktiviteler olacak. Projeler en az 4 bin kişiye istihdam sağlayacak.Projelerimiz turizm ağırlıklı olacak ve Karşıyaka'dan vatandaşlar bile Çiğli'ye gelecek" diye konuştu.

"İNSANLAR ADAM YERİNE KONMAK İSTİYOR"

İş hayatında ve siyasi yaşamında halkın çıkarını partisinin çıkarını her zaman en öne koyduğunun altını çizen Soylu, "İş hayatımda ve siyasette hep insanlarla birlikte oldum. İnsanlarımız adam yerine konmak istiyor. Başkan olursam korumayla dolaşmayacağım. Halkla olan köprüyü kurduğunuzda korunmanıza gerek yok.Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var.Ben korumayla dolaşmayacağım. Yine minibüse bineceğim. Sokaklarda olacağım. Filemi alıp pazara gideceğim" ifadelerini kullandı.

İLK BAHAR VE İKİNCİ BAHAR YAŞAM MERKEZİ KURACAĞIM

Manevi projelerini de açıklayan Soylu, "Çiğli'ye Gezi Parkı'nın bire bir orijinalini yapacağım. İkinci bahar yaşam merkezi ve ilk bahar yaşam merkezi kuracağız.Buralarda yaşlılarımız ve çocuklarımız mutlu olacak" dedi.

ÇÖP SORUNUNDA ÇÖZÜM AVRUPA'DA

Çöp sorununu uzun zamandır iyi bir şekilde analiz ettiğini belirten Soylu, "Hiçbir ilçe çöpü istemiyor.Ben bu çöpü istemiyorum diyorlar çözüm üretmiyorlar. Araştırmak lazım…Avrupa'da çöp bir gelir bir geri dönüşüm. Öyle bir tesis yapmışlar ki şehrin ortasında. AVM gibi duruyor.Plastikler kağıtlar şişeler geri dönüşümle tekrar kazandırılıyor. Çöp yakılması sistemiyle enerji üretiliyor. Viyana bugün çöplerle enerjisini sağlıyor. Bunları vatandaşa iyi anlatmak lazım. Anlatamazsanız Harmandalı'da hep kalır. Ben bunun anlatılması için kamuoyu oluşturacağım. Sokak sokak gezeceğim. İzmir'in kuzeyine ve güneyine böyle tesis yapılsa hem İzmir kalkınır hem de sorun çözülür.

ABİ BULUT'TAN SOYLU'YA DESTEK YENGEYE VETO..

Muhtarlar adına söz alan Çiğli eski Belediye Başkanı merhum Ensari Bulut'un kardeşi Ahmet Taner Kışlalı mahalle muhtarı Hamza Bulut, Soylu'nun belediye başkanı olması halinde görevinin hakkını sonuna kadar vereceğini söyledi. Belediye başkanlığı makamının hakkını verecek isimleri sonuna kadar destekleyeceklerini belirten Bulut, belediye başkanlığına aday adayı olan ağabeyi merhum Ensari Bulut'un eşi, Ester Bulut'u ise veto etti. Bulut, "Herkese destek verebiliriz ama bir kişi hariç... Ester Bulut'un da yaşı daha genç…Belediye başkanlığı yükünün altından kalkacağını düşünmüyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiğli'de Birol Soylu İddialı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement