Çocuklar Camilerde Sosyalleşiyor - Son Dakika
Yerel

Çocuklar Camilerde Sosyalleşiyor

Çocuklar Camilerde Sosyalleşiyor

Edirne Belediyesi ve Edirne Müftülüğü'nün ortak çalışması kapsamında günümüzde unutulmaya yüz tutmuş, kültürümüze ait oyunlar çocuklara öğretiliyor.

27.08.2013 17:23

Edirne Belediyesi ve Edirne Müftülüğü'nün ortak çalışması kapsamında günümüzde unutulmaya yüz tutmuş, kültürümüze ait oyunlar çocuklara öğretiliyor. Yaz kuran kursunda öğrencilerin hem oyun oynama, hem de dini bilgiler alarak yaz tatilini geçiriyorlar.

Son yıllarda internet ortamında kavga ve dövüş oyunları oynayan çocukların asosyal yetişmesi çocuk gelişiminde olumsuz etki yaptığından, çocukları yaz kuran kurslarında oyunlar öğreterek oynanması sağlandı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Müftü Emrullah Üzüm, çocukların bu yaz kuran kursunda çocukların dini bilgilerin yanında eski sokak oyunlarının öğretilmesi sağlandığını belirtti. Edirne Belediyesi ile ortak yapılan proje kapsamında çocukların sokak oyunlarını bilmediklerinden dolayı çocukların sosyalleşmesi açısından sokak oyunlarını öğretildiğini belirten Müftü Üzüm, "Sokak oyunlarını çocuklarımıza öğreten, belediyede psikolog olarak görev yapan Esra Selvi hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza arkadaşlığın gelişmesini ve sosyalleşmesini sağlayan oyunlar öğretilerek onların oynanması sağlandı. Bu da çocuklarımızın çok hoşuna gitti. İnternet ortamındaki oyunlar çocukların hem içine kapanıp hem de kişiliklerini olumsuz etkiliyor. Biraz da yalnızlaştırıyor çocuklarımızı, çevre ile ilgilerinin zayıflamasına neden oluyor. Dolayısıyla bunu alternatifi sokak oyunlarıdır diyebiliriz. Bu yıl birkaç program yaparak çocuklarımıza güzel bir etkinlik yaptık. Önümüzdeki yıl çok talep var, çocuklarımıza önümüzdeki yıl hem sokak oyunları öğreterek, hem de dini bilgiler vererek heyecanlı bir cami hayatı, cami buluşması ümit ediyoruz" dedi.

Camilerin çevrelerinde oyun alanlarının artırılması yönünde çalışmaları olduğunu ifade eden Müftü Üzüm, "Camilerin çevresinin geniş tutulması, özellikle yeni yapılan camilerde çocuk alanları yapılarak çocukların oynamasını sağlamak için yetkililerle istişare yapıyoruz. Bu vesile ile bizim kültürümüz olan sokak oyunlarını cami ile buluşmasını sağlayarak camilerde güzel bir atmosfer oluştu" şeklinde konuştu.

Darülhadis Camii'nde kuran kursuna gelen çocuklar, İmam Mahmut Eroğlu öncülüğünde oyunlar oynayarak, eğlendiler. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklar Camilerde Sosyalleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement