Çocuklara 'Yaz Kur'an Kursu' Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Çocuklara 'Yaz Kur'an Kursu' Çağrısı

Çocuklara \'Yaz Kur\'an Kursu\' Çağrısı

Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, ailelere, çocuklarını yarın başlayacak olan 'Yaz Kur'an Kursları'na göndermesi çağrısında bulundu.

22.06.2014 12:12

Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, ailelere, çocuklarını yarın başlayacak olan 'Yaz Kur'an Kursları'na göndermesi çağrısında bulundu.

Görgülü, yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretim döneminin sona erdiğini, öğrencilerin bir hafta dinlenerek uzun bir eğitim yılının yorgunluğunu attıklarını söyledi. Artık çocukların Kur'an ile Peygamber Efendimizin örnek hayatı, cami, mihrap, minber ve ibadetlerle tanışmaları için çok güzel bir fırsat olduğunu dile getiren Görgülü, "23 Haziran'da başlayıp 22 Ağustos'a kadar devam edecek olan 'Yaz Kur'an Kurslarımız' açılıyor. Bu yaz, 'Camiye koşalım, Kur'anla buluşalım' sloganıyla camilerimiz göz aydınlığı çocuklarımızla şenlenecek. Onları camilerimize, Kur'an kurslarımıza davet ediyoruz" dedi.

Açıklamasında velilere de seslenen Görgülü, şöyle devam etti; "Yeryüzünde Rabbimiz bizlere birçok nimet vermiştir. Bu nimetlerin başında çocuklarımız, yavrularımız gelmektedir. Dünyada hiçbir şey çocuklarımızdan daha değerli değildir. Yavrularımız Allah'ın bize hem nimeti hem de bir emanetidir. Nimete şükretmek, emaneti de korumak kulluk ve insanlık borcumuzdur. Çocuklarımızın, gençlerimizin maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayarak onlara iyi bir istikbal hazırlamak, maddi ve fiziki ihtiyaçlarını karşıladığımız gibi manevi gıdalarını da gönül dünyalarının da ihtiyaçlarını karşılamamız en başta siz anne babaların görevidir. Çocuk, anne ve babaya Allah'ın bir emanetidir. Onu iyi bir şekilde yetiştirip topluma faydalı bir fert olarak hazırlamak, anne babanın başta gelen görevlerindendir. Çocuk, küçük yaştan itibaren iyi terbiye edilirse hem ailesine hem de milletine yararlı ve hayırlı bir insan olur. Yavrularımızın 'Yaz Kur'an Kursları'na katılmasına anne babalar olarak öncülük edelim. Onları teşvik edelim. İki ay içerisinde cami ile tanışıp, caminin manevi atmosferi içerisinde koşuştursunlar. Yaz tatillerini hem eğlenerek hem öğrenerek geçirsinler." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklara 'Yaz Kur'an Kursu' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement