Çocukların Gözüyle Sürücülerin Trafikte Yaptığı Hatalar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çocukların Gözüyle Sürücülerin Trafikte Yaptığı Hatalar

05.05.2012 19:00

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün trafik kurallarıyla ilgili yaptığı ankete katılan 4-12 yaş arasındaki 460 çocuk, sürücülerin trafikte en fazla ışık ihlali yaptığı görüşünde birleşti.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün trafik kurallarıyla ilgili yaptığı ankete katılan 4-12 yaş arasındaki 460 çocuk, sürücülerin trafikte en fazla ışık ihlali yaptığı görüşünde birleşti.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde 460 çocuk ile trafik kuralları konusunda anket yaptı.

"Sizce, trafikte sürücüler en fazla hangi hatayı yapıyor-" sorunu cevaplandıran çocuklardan sadece yüzde 7'si trafik kurallarına uyulduğunu belirtirken, yüzde 28'i trafik ışık ihlali, yüzde 16'sı hız ihlali, yüzde 13'ü emniyet kemeri takmamak, yüzde 3'ü trafikte ön koltuğa küçük çocuk oturtma gibi kural ihlallerine tanık olduklarını ifade etti.

Çocuklardan yüzde 83'i anne babalarının trafik kurallarına uyduğunu, yüzde 10'u ise uymadığını ifade ederken, yüzde 7'si de bu soruya cevap vermek istemedi.

"Anne babanız emniyet kemeri takıyor mu-" sorusunu yanıtlayan çocuklardan yüzde 83'ü "hayır", yüzde 13'ü "evet" cevabını verirken, yüzde 4'ü çekimser kaldı.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çocukların Gözüyle Sürücülerin Trafikte Yaptığı Hatalar - Son Dakika


Advertisement