Çocukların Satrançta Tatlı Rekabeti - Son Dakika
Yerel

Çocukların Satrançta Tatlı Rekabeti

Çocukların Satrançta Tatlı Rekabeti

Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı gündüz bakımevlerinde satranç eğitimi alan çocukları şenlik heyecanı sardı.

16.05.2012 13:38

Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı gündüz bakımevlerinde satranç eğitimi alan çocukları şenlik heyecanı sardı.

Belediyenin 8 gündüz bakımevinden 6 yaş grubu sınıfı olan Yıldız Rafet Genç, Oran Sevgi, İlker Barış, Maltepe Umut, Gaziosmanpaşa Togan Özliyen ve Karakusunlar Dostluk Gündüz Bakımevinde eğitimlerini sürdüren ve kendi gündüz bakımevlerinde yapılan satranç turnuvalarında başarılı olan 100 çocuk 17 Mayıs'ta Yıldız Rafet Genç Gündüz Bakımevinde gerçekleşecek satranç şenliğine katılmanın ve arkadaşlarıyla tatlı rekabet içine girmenin heyecanını yaşayacaklar.

Gündüz Bakımevlerine devam eden 6 yaş grubu 240 çocuğun tümünün satranç şenliğine katılacağını ve hepsine sertifika verileceğini ifade eden satranç eğitmeni Hasan Yağız, çocukların geçen eylül ayından başlayarak haftada 1 gün ve 30 dakika süren bir eğitimle 1 sene içerisinde satrancın tüm tekniklerini öğrendiklerini ve derslerde çok başarılı olduklarını dile getirdi.

Kökeni MS. 3 ila 6. yüzyıla dayanan ve 1886 yılından bu yana profesyonel turnuvalar düzenlenen ve her biri satranç ustalarından Gary Kasparov, Anatoly Karpov gibi olmak için eğitimlerine devam eden çocukların daha ilköğretime başlamadan düşünme ve zeka gerektiren satranç oyununda başarılı olduğunu sözlerine ekleyen Yağız, çocukların sadece yüzde 10'unun ailesi satranç biliyor ve 240 çocuktan sadece 5 tanesi bizim verdiğimiz eğitim dışında kendi imkanlarıyla eğitim almışlar diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocukların Satrançta Tatlı Rekabeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement